Xavi mégis a Barca játékosa marad – jövő nyárig

Már úgy volt, hogy Katarba szerződik a Barca legendája, aztán a New York Cityvel kacérkodott, de végül marad.

Ch. Gáll András
2014. 07. 24. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az NBC Sports, de még a katalán klubhoz roppant közel álló Barca Blaugranes blog is kész tényként közölte 24 órával ezelőtt, hogy Xavi, a Barcelona 34 éves legendája az MLS-be, a New York City csapatához szerződik. Aztán szerdán változott a leányzó fekvése, s miután egy jót beszélgetett Luis Enriquével, Xavi közölte, hogy még minimum egy évet marad eddigi egyetlen egyesületében.

A 133-szoros válogatott középpályás, a tikitaka főideológusa, több mint 700 mérkőzést játszott a Barcelona színeiben. Júniusban – azok után, hogy a bajnokságban, a BL-ben és a brazíliai világbajnokságon is a hanyatlás félreismerhetetlen jeleit lehetett látni játékában – bejelentette: távozik a klubtól, de most mégis úgy alakult, hogy marad.

Luis Enrique mellett Josep Maria Bartomeu klubelnök is kérte, hogy maradjon, s ő maradt. Amúgy 2016. június 30-áig szól a szerződése.

Xavi elmondta, hogy nem zavarja, ha ki-kihagyják a kezdő tizenegyből, tudja, hogy már nem az a játékos, aki néhány éve még volt, de úgy érzi, „részmunkaidőben” is tud segíteni a Barcának.

No és persze azt az évi 9,25 millió eurót sem akarja az asztalon hagyni, amennyi a fizetése

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.