A Realból igazolhat kapust a Milan

Diego López tavaly januárban érkezett a Real Madridhoz a világ- és Európa-bajnok Iker Casillas pótlására.

TK
2014. 08. 06. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Gazzetta dello Sport szerdán írt arról, hogy a milánói klub vezetésének képviseletében Adriano Galliano ügyvezető alelnök folytatott telefonos megbeszéléseket Florentino Pérezzel, a madridi királyi klub elnökével, ezzel is hangsúlyt adva annak, hogy komoly az olasz szándék a kapus megvásárlására. Az AC Milan érdeklődésének felerősödését megelőzte, hogy az eddig komoly vevőjelöltnek tűnő Monaco letett López leigazolásáról.

Az itáliai együttesnél – amely az új idénynek korábbi klasszis futballistája, Filippo Inzaghi kinevezésével új vezetőedzővel vág neki – a trénercsere után erősödött fel a szándék újabb hálóőr után is nézni, mivel az első számú kapus, Christian Abbiati már 37 esztendős, megfelelő helyettes pedig nem áll rendelkezésre a klub háza táján.

Diego López tavaly januárban érkezett a Real Madridhoz a világ- és Európa-bajnok Iker Casillas pótlására, aki súlyosan megsérült, s hosszú időre kidőlt kéztörése miatt. Felépülése után azonban már nem ő, hanem az időközben bevált, és az akkori portugál edző, José Mourinho feltétlen bizalmát élvező López maradt a háló előtt, Casillas pedig alig kapott lehetőséget. Mourinho távozását követően Carlo Ancelotti is inkább Lópezt szerepeltette, s a jelek szerint most szerezte vissza a „főkapus” posztot Casillas, Lópeznek pedig új munkahely után kell néznie. Szerződtetésekor az idén novemberben 33 éves Lópezért – spanyol sajtóértesülések szerint – négymillió eurót fizetett a Real a Sevillának, s a játékos 2017. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.