A szerbekkel játszik döntőt a Benedek-legénység

A magyar férfivízilabda-válogatott a szombati elődöntőben 7–5-re legyőzte az amerikai csapatot.

TK
2014. 08. 23. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó amerikai góllal indult, de a rivális ekkor vezetett utoljára a meccsen, már az első szünetben 3–1 volt az eredményjelzőn Benedek Tibor világbajnoki címvédő csapata javára. A folytatásban biztosan őrizték előnyüket a magyarok, így az utolsó játékrész 7–4-es magyar vezetésről kezdődött, s bár ekkor magyar gól nem született, az amerikaiak nem tudták ledolgozni hátrányukat.

A döntőt, melyben a horvátokat 7-4-re legyőző Szerbia lesz az ellenfél, vasárnap 11.10-től rendezik közép-európai idő szerint. A két csapat nyáron a budapesti Európa-bajnokságon kétszer is találkozott egymással: a csoportkörben Magyarország, a fináléban Szerbia nyert simán.

„A győzelem megvan, de nagy árat fizettünk, Dumi nem játszhat a döntőben. Erről azért most beszélnünk kell. Nem lesz egyszerű, de meg fogjuk csinálni” – mondta Benedek Tibor a mérkőzés lefújása után a Vlv.hu-nak.

Eredmény (a magyar szövetség honlapja alapján):
Magyarország – Egyesült Államok 7–5 (3–1, 2–1, 2–2, 0–1)
gólszerzők: Varga Dénes 3, Hárai 2, Bátori, Madaras 1-1, illetve Mann 2, McConnell, Bowen, Cupido 1-1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.