Ancelotti még rengeteg áldozatot vár

A Real Madrid futballcsapatának vezetőedzője szerint új diadalkorszak nyílhat a spanyol klub életében.

BLM
2014. 08. 13. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hiszem, hogy fontos ciklus indul útjára ezzel a sikerrel\" – nyilatkozta az olasz szakember, miután csapata – Cristiano Ronaldo két góljával – legyőzte szintén spanyol riválisát. A szezonnyitó nemzetközi kupafináléban a Bajnokok Ligáját megnyerő Real az Európa Liga-győztes Sevillával találkozott.

„Nagy reményekre jogosító, minőségi keretünk van” – támasztotta alá derűlátását Ancelotti, hozzáfűzve: roppant szerencsésnek tartja magát, amiért ilyen fantasztikus csapatot irányíthat. Azt is leszögezte azonban, hogy további kiemelkedő eredményeket akkor érhet le a Real, ha „rengeteget edz és áldozatokra kész”.

Az olasz mester a világbajnok német válogatott tagját, a Bayern Münchenből frissiben hozzájuk átszerződött Toni Kroost dicsérte elsősorban, aki megítélése szerint nagyszerűen debütált a középpályán. Kiemelte a kolumbiai vb-gólkirály, James Rodríguez második félidei teljesítményét is, a duplázó Ronaldót pedig a mezőny legjobbjának minősítette.

A játékosbőségre kitérve Ancelotti szükségesnek mondta a rotációt a kezdő tizenegyben, már csak azért is – tette hozzá –, mert azt akarja, hogy futballistái – akik „valamennyien fantasztikusan tehetségesek” – az ismét fárasztónak ígérkező idény végéig megőrizzék frissességüket.

A Real Madrid 2002 után másodszor hódította el az Európai Szuperkupát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.