Baji országos csúccsal ötödik 110 gáton

Baji Balázs újabb országos csúccsal az ötödik helyen végzett a 110 m gát döntőjében a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon csütörtökön úgy, hogy egy századdal maradt le a dobogóról.

NT
2014. 08. 14. 20:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly a fedett Eb-n negyedik Baji magabiztos futással, idei legjobbjával (13.37 mp) jutott tovább a keddi előfutamból, majd az elődöntőben 13.31 mp-cel megjavította az országos csúcsot.

A fináléban, akárcsak az elődöntőben, ismét a két francia, a legnagyobb esélyes, idén fedett vb-ezüstérmes Pascal Martinot-Lagarde és az európai ranglistán negyedik Dimitri Bascou közé került, ezúttal a 6-os pályára. Előzőleg csak – az ebben az évben egyedüliként 13 mp-en belül futó – Martinot-Lagarde előzte meg a futamban.

A 25 éves magyar sprinter a döntőben nem jött el túl jól a rajttól, több gátat is vert, viszont az utolsó métereken nagyon ráfutott az előtte lévőkre, a címét megvédő orosz Szergej Subenkov mögött négyen szinte egyszerre dobták be magukat a célba. A célfotó Bajit ötödiknek hozta ki, 13.29 mp-es új országos csúccsal – Martinot-Lagarde-éval megegyező idővel –, egy századdal szorult le a harmadik, kettővel pedig a második helyről.

„Bosszankodhatnék is az egy század miatt, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a papírforma” – nyilatkozott az MTI-nek Baji Balázs. Hozzátette: igyekezett élvezni a döntő minden pillanatát, s egy jót versenyezni.

„Küzdelmes verseny volt ez, a mellettem futó francia Martinot-Lagarde-dal néha össze is ütődött a kezünk, de ez benne van a gátfutásban. Sikerült fejben nagyon odatennem magamat, egy ilyen eredményért dolgoztunk egész évben” – mondta Baji.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.