Bundagyanú lengi körül a magyarországi U19-es Eb-t

Őrizetbe vettek egy bolgár focistát: a gyanú szerint U19-es meccsek eredményét manipulálta.

BuL
2014. 08. 04. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Insideworldfootball.com című internetes szaklap hétfőn azt írta, hogy a bolgár szövetség (BFU) nem nevezte meg a 20 éves játékost, de úgy tudni, hazájában az élvonalban szerepel.

A vizsgálat során azokat a futballistákat hallgatták ki, akik a múlt héten véget ért magyarországi U19-es Európa-bajnokságon szerepeltek. A bolgár válogatott mindhárom mérkőzését elvesztette a tornán, s pont nélkül a B csoport utolsó helyén zárt. A helyi média úgy tudja, az ügyben érintett a Lokomotiv Szófia volt kapusa, Daniel Gyaurov, valamint Szteven Petkov, a Ludogorec játékosa is.

A BFU szerint a nyomozás hatással lehetett a nemzeti csapat magyarországi szereplésére, a vizsgálat ugyanis már az Eb előtt megkezdődött egy információ nyomán. A csapat trénere, Alekszandr Dimitrov azt mondta: a játékosai a tornát megelőzően jelezték neki, hogy megpróbálták őket megvesztegetni.

A magyar válogatott a másik csoportban a harmadik helyen végzett az Eb-n, ezzel kivívta a világbajnoki szereplés jogát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.