Csodacsapat: Eb-döntőt játszanak a magyar srácok

A magyar válogatott 32–26-ra legyőzte Dániát a lengyelországi U18-as férfikézilabda Európa-bajnokság elődöntőjében.

TK
2014. 08. 23. 0:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntőt vasárnap 15 órakor Gdyniában rendezik, a csoportban már egyszer legyőzött Franciaország ellen.

„Ugyanolyan feltüzelten kezdtük a meccset, mint korábban bármikor. A tét abban éreztette a hatását, hogy több hibával kézilabdáztunk, főleg támadásban, és a szokatlan tempó is nyomot hagyott a játékunkon. Ugyanakkor a csapat fantasztikusan teljesített, a dánok egyszerűen képtelenek voltak könnyű gólokat lőni, és ez volt a siker kulcsa. Két hullámvölgyünk is volt, amikor zárkózni tudtak, de a nagyszerű egyéni teljesítményeknek is köszönhetően nem volt gond ebből. A második félidő végére megtörtek, onnantól kezünkben volt a mérkőzés. Borzalmasan örülünk, hogy egy lépésre vagyunk a céltól. Azt gondolom, ez volt a legnehezebb találkozó, talán még a döntő is könnyebb lesz. Este még örülünk, jót vacsorázunk, holnaptól pedig készülünk a fináléra. Nem foglalkozunk azzal, hogy a franciákat korábban már legyőztük, mindig jöhetnek meglepetések. A legfontosabb: vasárnap örülni akarunk, de nagyon!” – mondta az Utanpotlassport.hu-nak Gyurka János, a válogatott szövetségi kapitánya.

Fiú U18-as Európa-bajnokság, elődöntők:
Magyarország – Dánia 32–26 (13–10)
Franciaország – Spanyolország 24–23 (12–10)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.