Erre még Kovács és Janics sem volt képes

Szabó Gabriella, az „Ironlady” a hét végi országos bajnokságon hat arany- és három ezüstérmet lapátolt össze.

2014. 08. 17. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Katalin és Janics Natasa 2006-ban megdönthetetlen világbajnoki rekordot állított fel. A szegedi vb-n hat aranyat lapátoltak össze, párosban és négyesben mind a három távon (200, 500 és 1000 m) győztek.

Ám egy versenyen kilenc érmet, ráadásul hat aranyat és három ezüstöt még ők sem szereztek sohasem.

Szabó Gabriella a hét végén bebizonyította, hogy ez sem lehetetlen.

Élt az alkalommal, hogy Kozák Danuta csak az ob utolsó napján, a 200 méteres versenyszámokban állt rajthoz. Szabó pénteken ezer, majd szombaton ötszáz méteren is triplázott; egyesben, párosban és négyesben diadalmaskodott, ami páratlan bravúr.

Vasárnap a sprinttávon tulajdonképpen folytatta sorozatát, csak éppen a második helyen. Mindhárom egységgel második lett.

„Nincs bennem szemernyi keserűség sem amiatt, hogy kétszázon nem tudtam nyerni. Azért csak benne volt a tagjaimban hat döntő, nem volt kellőképpen friss. Így is nagyon elégedett vagyok, pályafutásom talán legjobb idényét zárom. Nyertem a Világkupán, az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is, ráadásképpen pedig az ob-n is jól szerepeltem. Végre egyesben is előreléptem, amit nem az ob, hanem a válogatókon elért második és harmadik hely alapján szűrök le. Jövő hét végén még részt veszek a budapesti Ironman-, pontosabban Ironlady-versenyen, aztán tényleg következhet a pihenés. Öt hét szabadságot kaptam, ezalatt kell teljesen feltöltődnöm” – értékelt az érdeklődésünkre a Honvéd versenyzője.

A férfiaknál a 36 éves Kammerer Zoltán volt az ob legeredményesebb versenyzője. Ezer méteren egyesben és négyesben, ötszázon párosban és négyesben győzött, azaz összesen négy arany a hét végi termése. Neki aztán már tényleg nehéz lenne összeszámolni, hogy a pályafutása során összesen hányszoros országos bajnok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.