Európa-bajnok a magyar teniszcsapat

Európa-bajnoki címet szereztek a magyar lányok: a válogatott a budapesti döntőben a franciákat verte.

KG
2014. 08. 06. 17:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Tenisz Szövetség szerdai beszámolója szerint a kontinensviadal első fordulójában a magyarok a briteket győzték le, majd az elődöntőben a fehéroroszok következtek, akik ellen a Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős a mindent eldöntő páros mérkőzésen simán győzött.

A szerdai fináléban a franciák voltak az ellenfelek. Gálfi Dalma 6:3 6:4-re verte Tessah Andrianjafitrimót, majd Stollár Fanny Lucie Wargnier-t győzte le három szettben, 6:7, 6:3, 6:2-re, ezzel a magyarok lettek az Európa-bajnokok.

A csapat-Eb-k harmadik magyar aranya született meg. 1988-ban a U14-es lány-, 2010-ben pedig az U18-as fiúegyüttes diadalmaskodott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.