Fabregas Jovának lőtt gólja ott van a top 10-ben

Egész Európa odafigyelt a Chelsea Üllői úti vendégjátékára, Cesc gólja nem csak Mourinhonak tetszett nagyon.

Ch. Gáll András
2014. 08. 12. 4:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Annak ellenére, hogy nem igazán tudott gyökeret verni a Barcelona kezdő tizenegyében, Cesc Fabregas mégis megért 30 millió fontot (12 milliárd forint) José Mourinhonak, a Chelsea menedzserének. És hogy nem volt kidobott pénz, azt éppen vasárnap este, a Groupama Arénában bizonyította a 27 éves katalán középpályás. Olyan gólt rúgott Jova Leventének – a győztest –, amely bekerült a hét legszebb találatai közé. A világon. És nem akármilyen újságnál, hanem a Guardiannél.

Fabregas a Fradi tizenhatosának jobb oldalánál kapott labdát, tökéletesen egyensúlyozva egy oda-vissza csellel megbolondította David Mateost, majd estében abba a sarokba lőtt, ahová épeszű ember – így Jova sem – aligha várhatta a labdát. Nem tudjuk, a La Masián nevelkedett Cesc tudatában volt-e, hogy Mateos valdebebasi nevelés, azaz a Real Madrid növendéke, de ha igen, akkor még édesebb volt számára a gólöröm.

Persze Francesco Totti gólja sem volt csúnya az Eltendorf elleni előkészületi mérkőzésen, egy kicsit Törőcsik Andrásnak az Athletic Bilbao ellen, 1977. október 18-án bemutatott emelős találatát idézte.

Úgyhogy a 38 éves Roma-kapitány gólja is ott van a rövidlistán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.