Ferenc pápa csapata lett Dél-Amerika legjobbja

Az argentin San Lorenzo története során először megnyerte a labdarúgó Libertadores Kupát.

WL
2014. 08. 14. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1960 óta létező sorozatban ez volt a 23., argentin együttes által aratott győzelem, ennyiszer még egyik dél-amerikai ország csapata sem nyert. Az elmúlt öt évben először fordult elő, hogy nem brazil alakulat hódította el a kupát.

A San Lorenzo – amelynek legismertebb szurkolója Ferenc pápa – az elmúlt héten Ascunciónban elért 1–1-es döntetlen után Nestor Ortigoza 36. percben értékesített büntetőjével verte most riválisát 40 ezer néző előtt a Nuevo Gasometro stadionban.

A San Lorenzo először jutott be a Libertadores Kupa fináléjába, s a sikernek köszönhetően a decemberben Marokkóban sorra kerülő klubvilágbajnokságon is története során először vehet majd részt.

A Libertadores Kupában sorozatban másodszor lett ezüstérmes egy paraguayi csapat, tavaly a korábbi háromszoros győztes Olimpia maradt alul a döntőben a brazil Atletico Mineiróval szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.