Gyurta Dániel nem fért fel a dobogóra

Gyurta Dániel negyedik lett 100 méter mellen a berlini úszó Európa-bajnokság keddi versenynapján.

TK
2014. 08. 19. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE versenyzője végig a negyedik helyen tempózott, végül 59.88 másodperccel csapott a célba, így elmaradt a hétfői elődöntőben elért 59.58-tól, pedig azzal az idővel harmadik lett volna.

A 200 méter olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédője, aki kivételesen kihagyja kedvenc számát, pályafutása során normálmedencés világversenyen először állhatott volna dobogóra ebben a számban, ha megismétli egy nappal korábbi teljesítményét.

Eredmény: férfi 100 m mell:
1. Adam Peaty (Nagy-Britannia) 58.96 mp
2. Ross Murdoch (Nagy-Britannia) 59.43
3. Giedrius Titenis (Litvánia) 59.61
4. Gyurta Dániel 59.88

Az elődöntők magyarjai közül a leginkább meggyőzően Cseh László szerepelt, aki egyik kedvenc számában, 200 m vegyesen a legjobb idővel, 1:58.00 perccel jutott be a szerdai fináléba.

Hosszú Katinka kihagyta a 100 méter gyors döntőjét a berlini úszó-Európa-bajnokságon. A versenyző az ötödik legjobb idővel jutott a döntőbe kedden. „Holnap 200 vegyesen és 100 háton indulok, a 100 gyors döntőjében viszont nem. Ahhoz valami egészen nagy időt kellett volna repesztenem, de nem vagyok elégedetlen, nagy versenyen most indultam először ebben a számban. A 200 gyorsra mindenesetre jó tapasztalattal szolgált” – indokolta döntését Hosszú Katinka az MTI-nek.

A nap magyar összmérlegéhez tartozik a műugrásban szerzett bronzérem. Az érdem a Kormos Villő és Reisinger Zsófia alkotta kettősé, amely szinkrontoronyugrásban végzett harmadikként. Mivel három duó indult összesen, már biztos medáltulajdonosként vághatott neki a döntőnek a páros, amely az öt, alapvetően szépen kivitelezett ugrására csaknem 280 pontot gyűjtött, ez azonban kevésnek bizonyult a német, és még inkább az aranyat kiérdemlő orosz riválisokkal szemben. Így is dicséretes a magyar duó teljesítménye, amely tavaly Barcelonában világbajnoki 10. volt, a 2012-es eindhoveni kontinensviadalon a hatodik, a 2013-as rostocki Eb-n pedig az ötödik helyet szerezte meg, vagyis közös pályafutásuk eddigi legnagyobb sikere a mostani, berlini dobogós pozíció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.