Hihetetlen: már négy aranyunk van az ifi olimpián

A párbajtőröző Esztergályos Patrik, úszásban pedig 200 méter vegyesen Grátz Benjámin is nyert Nankingban.

FT
2014. 08. 18. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután, hogy Szilágyi Liliána megnyerte a női 200 méteres pillangóúszást (nyitóképünkön), majd Gercsák Szabina győzött a női cselgáncsozók 63 kg-os súlycsoportjában, vívásban férfi párbajtőr egyéniben Esztergályos Patrik diadalmaskodott, az uszodában pedig a férfi 200 vegyes eredményhirdetése után Grátz Benjámin nyakába került az aranyérem.

A 200 méteres vegyes úszás fináléjában a legjobb idővel döntőbe került Grátz Benjámin ötven méternél még csak ötödikként fordult, száznál azonban már másodikként, aztán csakhamar az élre állt, és százötvennél már akár fogadni is lehetett volna végső győzelmére, amit szenzációs hajrával koronázott meg (2:01.08). Benjámin mögött a litván Povilas Strazdas (2:02.32) csapott be másodikként, a harmadik helyen pedig Szabó Norbert (2:02.47) végzett, aki a hétfői versenynap úszószámainak második magyar bronzérmét szállította. Korábban női 50 méter mellen Sztankovics Anna zárt a harmadik helyen. A 100 méteres mellúszásban Horváth Dávid ötvennél hetedikként fordult, s maradt is a hetedik helyen.

A magyar csapat negyedik aranyérmét Esztergályos Patrik párbajtőröző szerezte. A korosztályos világbajnok vívó a fináléban fokozatosan lendült bele, és 15–8-ra győzte le a svéd Islas Flygarér. A lányok között a kadet világbajnoki ezüstérmes Nagy Kinga a 16-os tábla első fordulójában 15–9-re kikapott az ukrán Inna Grofkótól, és a kilencedik helyen zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.