Hosszú, Verrasztó és Biczó is elődöntős

Hosszú Katinka a legjobb, Verrasztó Evelyn pedig a hatodik idővel bekerült az esti 16-os elődöntőbe 200 méter vegyesen a berlini úszó-Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

BM
2014. 08. 20. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szám világbajnoka, Hosszú 2:11.06 perces eredménnyel nyerte a negyedik előfutamot, amelyben ott volt Verrasztó és a harmadik magyar, György Réka is. Előbbi 2:14.03-mal második, utóbbi pedig 2:16.22-vel hatodik lett Hosszú mögött. György Réka ideje a 19. legjobb volt összesítésben.

Hosszú Katinka a legjobb idővel bekerült a 100 méter hát esti 16-os elődöntőjébe is. A korábban 200 méter vegyesen is a legjobb időt úszó Hosszú 1:00.08 perces eredménnyel nyerte futamát, és később kiderült, hogy ez az egész mezőnyt tekintve is a legjobb idő volt.

Kapás Boglárka a harmadik legjobb idővel bejutott a 800 méter gyors csütörtöki döntőjébe. A szám 21 éves címvédője a délelőtti program során a harmadik előfutamban úszott, és ott a leggyorsabbnak bizonyult 8:28.87 perces idejével.

Biczó Bence a harmadik legjobb idővel bejutott a 200 méter pillangó esti elődöntőjébe a berlini úszó-Európa-bajnokság szerdai versenynapján, Pulai Bence ugyanakkor nem tudott továbblépni előfutamából. Biczó megnyerte a harmadik futamot 1:56.63 perces eredménnyel, míg Pulai a negyedik versenyben 1:59.66 perc elteltével csapott a célba, s ez összesítésben a 20. helyhez volt elegendő.

Kedden Gyurta Dániel negyedik lett száz mellen , Cseh László és Kozma Dominik döntőbe került 200 vegyesen és gyorson, míg Hosszú is 100 gyorson, de kihagyja a finálét torlódás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.