Jó hír: Baji Balázs nem is ötödik

Az eredetileg harmadik francia Dimitri Bascou-t a csütörtök esti döntőt követően kizárták.

BuL
2014. 08. 15. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baji 13,29 másodperces új országos csúccsal ért célba ötödikként, de az utolsó métereken őt akadályozó Bascou-t utólag diszkvalifikálták, így végül negyedik lett. A bronzérmet egy másik francia, a magyar gátassal azonos idővel célba ért Pascal Martinot-Lagarde szerezte meg.

Spiriev Attila szakmai igazgató szerint Baji Balázsnak az érme múlhatott azon, hogy a francia Dimitri Bascou szabálytalanul versenyzett. „A francia futó többször átlépett Balázs pályájára, a célvonalnál pedig átnyúlt elé. A befutónál Balázsnak már egyszerűen nem jutott hely, hogy még jobban bedobja magát” – nyilatkozott Spiriev pénteken az MTI-nek. Hozzátette: a szabálytalanság a felvételeket visszanézve egyértelmű volt, mire benyújtották volna az óvást, a zsűri már ki is zárta a harmadik helyen végzett Bascou-t, így Baji az ötödikről a negyedik helyre lépett előre. Új országos csúcsot futott, s ugyanúgy 13,29 másodperccel ért célba, mint a negyedikből bronzérmessé vált – egyébként a verseny legnagyobb esélyesének számított – szintén francia Pascal Martinot-Lagarde. „A célfotón valóban látszik az a néhány ezred, amivel Martinot-Lagarde előrébb van, mint Balázs. Az más kérdés, hogy ha Bascou nem akadályozza, lehet, hogy érmes lett volna” – mondta a szakmai igazgató. Jelezte, az Eb-n két országos rekordot is elért Baji nem foglalkozik ezzel, elsősorban saját jó futásának örült. „Van is miért, hiszen extra teljesítményt nyújtott” – hangsúlyozta Spiriev Attila.

1. Szergej Subenkov (Oroszország) 13,19 s
2. William Sharman (Nagy-Britannia) 13,27
3. Pascal Martinot-Lagarde (Franciaország) 13,29
4. Baji Balázs 13,29

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.