Jól kitolt magával a görögök exkapitánya

Nyolc mérkőzésre szóló eltiltást kapott a FIFA-tól Fernando Santos, nehéz lesz így új kapitányi állást találnia.

WL
2014. 08. 04. 21:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA hétfői közleményében azt írta, azért rótta ki a szankciót az 59 éves portugál szakemberre, mert a Costa Rica elleni nyolcaddöntős találkozón „több sportszerűtlen megnyilvánulása is volt a bírókkal szemben.” Santost az ominózus meccsen a hosszabbítás végén ki is állította a játékvezető. Azon az összecsapáson Costa Rica büntetőpárbajban ejtette ki a görögöket.

A portugál tréner helyére az olasz Claudio Ranieri érkezett, így a magyarokkal egy csoportban lévő görög csapatot az Európa-bajnoki selejtezőkön már ő vezeti majd.

Santosnak egy esetleges következő szövetségi kapitányi megbízatása idején kellene letöltenie büntetését, ami nagymértékben megnehezíti alkalmazását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.