Kikapott és kiesett a Loki

A Debrecen idegenben 3-1-re kikapott a fehérorosz BATE Boriszov ellen, így búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

BM
2014. 08. 05. 19:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy lendülettel kezdett a BATE Boriszov, a Debrecen pedig gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A hazaiak több ígéretes akciót vezettek, gólt azonban nem tudtak szerezni, ugyanakkor a magyar csapat is veszélyes volt, amikor támadásba lendült. A félidő derekához közeledve Seydi harcosan labdát szerzett, egyedül vezethette a labdát a kapusra, aki kivetődve elgázolta őt. A megítélt büntetőt Ibrahima Sidibe értékesítette, így a Debrecen nyeregbe került, mivel riválisának már három gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.

Ezt követően a hajdúságiak magabiztosan őrizték az eredményt, mígnem Selim Bouadla második rendkívül buta szabálytalanságára megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját, a Boriszov pedig egyből szépített is, így nyílttá vált a küzdelem.

A folytatásban a fehérorosz együttes szinte kapujához szegezte a Debrecent, amely a félpályán is alig lépett át. Bár sok veszélyes támadást vezettek a hazaiak és nagy nyomást helyeztek a vendégekre, igazán komoly helyzetük ezzel együtt jó darabig alig akadt, a félidő közepén azonban mégis megszerezték a vezetést. Ez a találat felébresztette a magyar bajnokot, amely innentől kezdve már nem adta fel a támadások lehetőségét, igaz továbbra is a Boriszov irányította a játékot és támadott többet. Ekkor már harcosabban és jobban is védekezett a Debrecen, amely idegenben szerzett góljának köszönhetően még mindig jobban állt. Az utolsó pillanatig volt esély rá, hogy a magyarok sikeresen kivédekezik a hátralévő időt, azonban a hosszabbításában Nenad Novakovic kapus rosszul jött ki egy beadásra, ezt kihasználva pedig megszerezte a továbbjutást érő gólt a BATE Boriszov.

Az első mérkőzést a Debreceni VSC 1-0-ra nyerte meg.

A BATE Boriszov két éve ugyanebben a körben búcsúztatta a Debrecent, akkor 3-1-es összesítéssel.

A BL-búcsú azt jelenti, hogy a DVSC átkerül az Európa Liga selejtezőjébe. Ott az utolsó forduló sorsolását pénteken tartják Nyonban.

BAJNOKOK LIGÁJA 3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
BATE (fehérorosz)–DVSC 3–1 (1–1), Összesítésben: 3–2, továbbjutott a BATE
Boriszov, Boriszov Aréna. Vezette: Johannesson (svéd)

BATE: Csernyik – Gajducsik (Szihnevics, 42.), Hagus (Pavlov, 69.), Filipenko, Mladenovics, Poljakov – Lihtarovics (Olehnovics, 55.), A. Volodko, Krivec, Gordejcsuk – Rogyionov. Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics
DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté P., Mészáros (Brkovics, 84.), Korhut – Bouadla, Varga J., Zsidai (Ludánszki, 65.), Szakály P. (Bódi, 71.) – Seydi, Sidibe. Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerző: A. Volodko (39.), Rogyionov (66.), Krivec (90.) ill. Sidibe (18. – 11-esből.)
Kiállítva: Bouadla (38.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.