Libanont és Venezuelát is mattolta a válogatott

Előbbit a férfiak, utóbbit a nők múlták felül a tromsői sakkolimpián.

GB
2014. 08. 03. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfiaknál az éltáblás Lékó Péter remizett, az első olimpiáján játszó, harmadik táblás Rapport Richárd pedig világossal kikapott, így Almási Zoltánnak és Polgár Juditnak sötéttel kellett begyűjtenie a teljes pontot a győzelemhez.

A nőknél mindenki nyert, az első táblán Mádl Ildikó helyett Hoang Thanh Trang játszott. Az első fordulóban a férfiak Algériát, a nők Bolíviát verték.

A férfiak versenyében 175, a nőknél majdnem 140 válogatott nevezett az augusztus 14-éig tartó, 11 fordulós eseményre, amelyet svájci rendszerben bonyolítanak le – itt nem minden hasonló képességű válogatott játszik egymással –, pontegyenlőség esetén pedig most már a csapatgyőzelmek száma dönti el a sorrendet, nem az egyes táblaeredmények.

Eredmények, 2. forduló (a verseny honlapja alapján):
férfiak:
Magyarország–Venezuela 2,5–1,5

Lékó Péter–Iturrizaga döntetlen
Ynojosa Apon–Almási Zoltán 0–1
Rapport Richárd–Rohl Montes 0–1
Guerrero–Polgár Judit 0–1

nők:
Magyarország–Libanon 4–0

Hoang Thanh Trang–Mouradian 1–0
Nekrasova–Gara Anita 0–1
Gara Tícia–Jalloul 1–0
Bedrosian–Papp Petra 0–1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.