Louis van Gaal első trófeáját a Liverpool siratta

A Manchester United nyerte a Bajnokok Kupája döntőjét a Liverpool ellen (3–1) kedd hajnalban, Miamiban.

Ch. Gáll András
2014. 08. 05. 4:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd hajnalban megszületett a Van Gaal-éra első trófeája, a Guinness Nemzetközi Bajnokok Kupája, amikor a miami Sun Life Stadiumban a United 3–1-re legyőzte az ősi rivális Liverpoolt a világbajnokság utáni legnagyobb nyári felkészülési torna döntőjében.

Manchester United–Liverpool 3–1 (0–1)

Miami, 51 104 néző, góllövők: Rooney (55.), Mata (57.), Lingard (88.), ill. Gerrard (14.)

MANCHESTER UNITED: De Gea – Evans (Blackett 46), Smalling, Jones – Valencia (Shaw 9), A. Herrera (Lingard 78), Fletcher (Cleverley 46), Young – Mata (Kagawa 68) – Rooney, Hernandez (Nani 68).

LIVERPOOL: Mignolet – Kelly, Johnson, Skrtel, Sakho (K. Toure 74) – Gerrard (Lucas 62), Allen (Ibe 62), Henderson – Coutinho (Peterson 77) – Lambert (Can 62), Sterling.

A Manchester United veretlenül utazik haza ötmeccses észak-amerikai túrájáról, ami nem csekélység, mivel olyan óriásokkal is játszott, mint a Real Madrid, az Inter, a Roma és a Liverpool. És mindezt úgy, hogy az új menedzser, Van Gaal csupán két játékost igazolt Ander Herrera és Luke Shaw személyében.

Viszont átalakította a csapat szerkezetét (három középső védővel, 3-4-1-2-es szisztémában játszik), felélesztette a csapatkapitánnyá avanzsáló Wayne Rooney-t, és önbizalmat csepegtetett a játékosokba.

A mérkőzés előtt felhőszakadás zúdult a stadionra, ezért csak fél ház tekintette meg a nagy érdeklődéssel várt döntőt.

A Liverpool ellen sokáig úgy tűnt, megtörik a varázs. A 14. percben Steven Gerrard tizenegyesből vezetéshez juttatta a vörösöket, akik a meccs kétharmadában domináltak. Szinte a semmiből érkezett az 55. percben Rooney egyenlítő (Chicharito Hernández csodás beadásából), majd két percre rá Juan Mata vezető gólja (a labda megpattant egy védőn). A csereként beállt Lingard állította be a végeredményt.

A meccs embere díjat Rooney kapta. Van Gaal elégedetten utazhat haza, mert legyőzte a Premier League „csodagyerekét”, Brendan Rodgers, a ’Pool menedzserét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.