Márton Anita nagy bravúrja: Eb-bronz, magyar csúcs

Női súlylökésben Márton Anita hatalmas bravúrral bronzérmes lett a zürichi atlétikai Eb-n, országos csúccsal!

2014. 08. 17. 14:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női súlylökés zuhogó esőben rendezett selejtezőjéből Márton Anita – az idei fedett pályás világbajnokság hatodik helyezettje – 17,36 méteres eredményével a hatodik helyen került be a döntőbe, s kijelentette, hogy a fináléban az országos csúcs megdöntése a célja: „Fedett pályán már megdobtam a 18,63-at, most szeretném ezt szabadtéren is megtenni.” (Az országos csúcsot Horváth Viktória 1987 óta tartotta 18,62-vel.) Nos, Márton Anita megcselekedte, amit eltervezett. Az Eb vasárnapi zárónapján már a második sorozatban 18,53-at ért el, amivel a második helyre került, de ketten gyorsan megelőzték. Versenyzőnk azonban a negyedik sorozatban 19,04 méterre lökte a súlygolyót, így negyvenkét centit javított az országos csúcson! S ezzel ráadásul bronzérmes lett az Európa-bajnokságon! Az aranyat a német Christina Schwanitz szerezte meg 19,90-nel, az ezüstöt az orosz Jevgenyija Kolodko 19,39-cel.

A magyar válogatott az Eb-t így egy arannyal (Pars Krisztián, kalapácsvetés) és egy bronzzal (Márton Anita, súlylökés) zárta, de a kimagasló eredményeink között azt is rögzítsük, hogy Baji Balázs a 110 méteres gátfutásban  a negyedik helyen végzett, hajszállal, ezredekkel lemaradva a dobogóról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.