Megvan a magyar csapat célja Rióban

Szabó Bence, a MOB főtitkára 150-200 magyar sportoló részvételét tartja reálisnak.

TK
2014. 08. 04. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOB-ban – amint az a szervezet honlapján megjelent „félidős” összeállításban olvasható – gyakorlatilag már a londoni olimpia másnapján megkezdődött a felkészülés, és „a szakmai programok sora mellett – amelyek az utánpótlástól a sportágfejlesztésen át az edzőkig mindent és mindenkit érintenek a magyar sportban – az egyeztetések is folyamatosan zajlanak valamennyi szinten”.

Szabó Bence a sportági szakszövetségekkel folytatott minapi konzultáción beszélt arról, hogy 150-200 sportoló kvótaszerzését tartja reálisnak, és akkor fogalmazta meg célként az első tíz közé kerülést. A főtitkár elmondta, a sportágak szakmai munkájába a MOB nem kíván beleszólni, az a szövetségek kompetenciája, ugyanakkor továbbra is kiemelt figyelmet kap a doppingmentes felkészülés és versenyzés.

Fábián László sportigazgató az összejövetelen emlékeztetett rá, hogy a MOB folyamatosan egyeztet a szövetségekkel, a felkészülési terveket ismeri a sportigazgatóság, már csak azért is, mert a kiemelt sportágfejlesztés és a felzárkóztató program részben a riói időszakot is magában foglalja. Hangsúlyozta, hogy fontos az egészségügyi és sporttudományos ellenőrzés, és ezzel kapcsolatban megjegyezte: tizenegy intézményben van biztosítva az ellátás.

Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója az egyeztetésen felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország és Rio de Janeiro közötti ötórás időeltolódás és az ottani korai, fél hat körüli naplemente miatt több döntőre várhatóan délután kerül majd sor, amire külön oda kell figyelniük a magyar sportolóknak. Az eseményre ötezer hivatalos kísérőt várnak, emellett nyolcezer alkalmazott, hetvenezer önkéntes és nyolcvanezer alvállalkozó dolgozik majd a játékokon – ismertette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.