Mélyponton Phelps, de még bőven van ideje javítani

Áprilisi visszatérése óta a leggyengébb teljesítményt nyújtotta Michael Phelps.

WL
2014. 08. 07. 11:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 48.31 másodperccel győztes Nathan Adrian idejétől jócskán elmaradva a sportág amerikai fenoménje 49.17 mp alatt ért célba a klasszikus szám döntőjében. A 18-szoros olimpiai bajnok még javíthat, hiszen további három számban – 100 méter pillangón, 100 méter háton, valamint 200 méter vegyesen – indul a kaliforniai ob-n, amely egyben válogató is a jövő évi vb-re.

A 29 éves sztár a 2012-es londoni ötkarikás játékokat követően visszavonult, ám idén tavasszal visszatért, most pedig már 2016-ra készül, és a riói olimpiai indulással kacérkodik. Phelps három olimpián szerzett 22 érmével a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, 39-szeres világcsúcstartó, 26-szoros világbajnok, és egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.