Minden jót kívánnak Lundénak – és a Fradinak is

Az FTC nem azért reménykedik sikeres szezonban, mert a Győr kapusa, Katrine Lunde szülési szabadságra megy.

Ch. Gáll András
2014. 08. 05. 12:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérdés persze, melyek lesznek a legrangosabb mérkőzések. Ahhoz ugyanis, hogy a Bajnokok Ligája összecsapásai lehessenek azok, a Ferencvárosnak túl kell jutnia a szeptember 20–21-i BL-selejtezőn. Ahol nyilvánvalóan a HC Leipzig ígérkezik a fő vetélytársnak, súlyosbítva azzal, hogy a négyes kvalifikációs torna helyszíne Lipcse. Aligha kérdéses, hogy az „elődöntőben” a magyarok lemossák a holland Dalfsent, a németek pedig a fehérorosz Minszket, aztán következhet a BL-főtáblára utat nyitó finálé.

Elek Gábor vezetőedző mindenkit óva int attól, hogy automatizmusnak tekintse a sikert: „Lipcsében nagyon nehéz dolgunk lesz, a németek ellen roppant kemény mérkőzésre számítok. Erre a meccsre időzítünk, mindenképpen győzni szeretnénk, erre készülünk egész nyáron. Köztudott, hogy az ellenféltől Győrbe szerződött Susann Müller, viszont szülés után visszaállt a kapuba Schülke, a Leipzig tehát körülbelül annyit gyengült, amennyit erősödött. Mindenesetre alaposan kielemezzük videón a németek játékát, és a részletekbe majd akkor megyünk bele.”

A Fradi felkészülésének intentizásáról sokat elárul, hogy Vérten Orsolya balszélső érdeklődésemre megsúgta: számára kedvezőbb lett volna a földszinten tartani a sajtótájékoztatót – a fentiek is annak keretében hangzottak el –, mert közvetlenül edzés után a második emeletre feljutni is komoly kihívás. Cifra Anita beállós kijelentette, eddig keményebbnek érzi az idei munkát a tavalyinál – no de a célok is magasabbak.

Egy esztendeje ugyanis a BL-ben a tizenhat között rekedt a Fradi, Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök azonban ennél most jóval többet vár: „Változott a lebonyolítás, a négyes csoportokból hárman jutnak tovább, és magukkal viszik az eredményüket, ezért, ha Lipcséből sikerül magunkat kvalifikálni a főtáblára, ott az lesz a célunk, hogy lehetőleg minden pontot megszerezve menjünk tovább. A második csoportkörben pedig az első három között szeretnénk végezni, ez azt jelentené, hogy ott vagyunk Európa hat legjobb csapata között.”

E találkozókat már minden bizonnyal a budapesti, 4000-es befogadóképességű Tüskecsarnokban rendeznék, amelyről Vígh László kormánybiztos árult el részleteket: „Már most hatalmas az érdeklődés a Tüskecsarnok iránt – jól látszik, hogy ilyen méretű és felszereltségű sportközpontból hiány van Budapesten –, óriási megtiszteltetés számunkra, hogy az FTC is a Tüskét választotta második otthonául. A legfrissebb tervek szerint novemberre készül el a létesítmény, így a szezon legfontosabb mérkőzéseit már itt játszhatja a csapat. A 4000-es nagyterem mellett egyébként hat, föld alá süllyesztett, kisebb csarnok is a sportolók rendelkezésére áll majd, a központi aréna pedig cserélhető burkolatot kap, így elképzelhető, hogy egyik nap kézi BL-meccset játszanak a lányok, a következő alkalommal pedig már jégkorongmérkőzésen szurkolhatunk.”

Maradva a kézilabdánál, megkértem Elek Gábort, kommentálja a hétfői hírt, mely szerint a Győr rettegett kapusa, Katrine Lunde babát vár és kihagyja a szezont. Az ETO kommünikéje úgy szólt, ennek mindenki nagyon örül, adódik, vajon a Fradiban ugyanennyire örülnek-e. A tréner azonban elhárította a játék lehetőségét, és így válaszolt: „Nagyon sok boldogságot és sikert kívánunk Lundének a magánéletben.”

Ahol most felcserélődik a sorrend: előbb a baba, aztán a labda.

A Győri Audi ETO KC vezetősége a mai nappal szerződést kötött horvát válogatott kapusával, Jelena Grubisiccsel. A Krim Ljubljanától érkező hálóőr a terhessége miatt kiváló norvég Katrine Lunde helyére érkezik a Rába partjára. A kiváló kapus 1+1 éves kontraktust írt alá a Győri Audi ETO KC-vel – olvasható a győri klub közleményében.

 

„Miután megtudtuk, hogy Katrine Lunde állapotos, azonnal szétnéztünk a piacon lehetséges játékosok után kutatva. Azt gondolom, hogy a lehető legjobb opciót sikerült megvalósítanunk Jelena szerződtetésével. Jól ismerjük képességeit, biztos vagyok benne, hogy hamar beilleszkedik csapatunkba és értékes tagja lesz a keretnek!” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

 

„Vegyes érzéseim vannak, hiszen minden nagyon gyorsan történt. De természetesen az öröm a nagyobb, hiszen a Bajnokok Ligáját zsinórban kétszer megnyerő csapat keresett meg, hogy játsszak náluk. Óriási megtiszteltetés ez nekem, illetve hatalmas lehetőség, hogy együtt szerepelhetek a világ legjobb játékosaival. Tudom, hogy Katrine Lundét kell pótolnom, ami nem egyszerű feladat, de megteszek minden tőlem telhetőt, hogy megfeleljek az elvárásoknak” – mondta az új igazolás.

 

Grubisic pályafutása

 

Jelena Grubisic 1987. január 20-án született Zágrábban, Horvátországban. Pályafutása során eddig két csapatban szerepelt, nevelő egyesületében, a Lokomotiva Zágrábban, illetve a szlovén Krim Ljubljanában, ahol az elmúlt öt évben rendre kulcsjátékosa volt a Bajnokok Ligájában szereplő csapatnak. Az Audi ETO KC a harmadik egyesülete. Klubszinten szlovén bajnok és kupagyőztes, a Bajnokok Ligájában elődöntőt játszott a Ljubljanával, a horvát válogatottal pedig egy világbajnoki és egy olimpiai hetedik hely eddigi legjobb eredménye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.