Nagy mázlija volt a Fradinak Győrben

A Győr szinte végigtámadta a Ferencváros elleni meccset a labdarúgó NB I 4. fordulójában, ám képtelen volt betalálni. A Fradi így egyetlen épkézláb támadásából szerzett szép góllal 1-0-ra nyert.

2014. 08. 17. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyömbér tette be az üres területre a labdát, Böde jól érkezett, lekészítette a labdát a Busainak, aki bevágta a bal alsóba. Ezzel, az első félidő legvégén szerzett góllal nyert a Fradi 1-0-ra.

A Győr az első félidőben is többet támadott, a másodikban aztán egykapuzott. Mindhiába. Varga Roland járt élen a helyzetek elpuskázásában, így szinte természetes, hogy a hajrára ő vesztette fel a fejét. A 85. percben hátulról akarta akasztani Nalepát. Talán el sem találta a lengyel légiós, aki azonban hetek alatt idomult a magyar futball közegéhez, ahelyett, hogy ziccerben nyargalt volna tovább a győri kapu felé, inkább Oscar-díjas alakítással elesett. Andó-Szabó játékvezető vagy „megette” az alakítást, vagy már a szándékot is büntette, mindenesetre kiállította Vargát. A videón 4:00 perctől:

Az ETO-nak még az utolsó pillanatban is volt alkalma az egyenlítésre, de Rudolf nem tudta átvenni a labdát a 16-oson belül.

„Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, mindent megtettek – kezdte értékelését a hazaiak edzője, Horváth Ferenc. – Csak gólt nem rúgtak, s ez döntött. A Ferencváros elvitte, amiért jött, igaz, a beígért támadó focinak nyomát sem láttam, de ezzel nem akarok foglalkozni. Elszenvedtük a harmadik vereségünket, ami nem jó, egyedül az biztató, hogy jól futballozunk.”

„Erőnlétileg még javulni fogunk, s akkor az eredmények is jönnek majd” – így foglalható össze kollégája, Thomas Doll véleménye.

A találkozó rendkívül „színes” volt, a játékvezető egy piros és tíz sárga lapot osztott ki.

NB I, 4. forduló:

Győri ETO–Ferencváros 0-1 (0-1)
Győr, 5000 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerző: Busai (45.)
Kiállítva: Varga R. (85.)
Sárga lap: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (80.), Priskin (89.), illetve Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Cukic (81.), Nalepa (84.), Busai (90.)
Győr: Kamenár – Svec (Dudás, 69.), Lipták, Lang, Völgyi – Kamber, Pátkai (Trajkovic, 81.), Rudolf, Kronaveter (Andric, 54.), Varga R. - Priskin
Ferencváros:Dibusz - Bönig, Mateos, Pavlovic, Nalepa - Gyömbér, Busai - Dilaver, Gera (Havojic, 78.), Nagy D. (Cukic, 65.) - Böde (Lauth, 78.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.