Nézőtérre szorulhatnak a fehérvári alapemberek

A Fehérvár AV19 az osztrák szervezésű jégkorongbajnokságban a legjobb hat együttes közé szeretne kerülni.

TK
2014. 08. 07. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rob Pallin, a Fehérvár AV19 nemrégiben kinevezett amerikai vezetőedzője az együttes csütörtöki, szezonindító sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly sokat fejlődött a csapat, amely idén is hasonló fejlődési lehetőség előtt áll.

A 2014/15-ös szezonban Marty Raymond segítőjeként dolgozó Pallin szerint a legfőbb különbség a két csapat között, hogy korábban néhány 20 gólt lövő játékosa volt, míg most 7-8 15-15 gólos játékosa lesz. Úgy vélte, hogy az új légiósok sokat hozzátehetnek a játékhoz. Hangsúlyozta, hogy négy nagyon jó sora lehet az együttesnek, minden meccsre nehéz lesz összeállítani a keretet. Hozzátette: a tavalyi szezon alapemberei adott esetben nézőtérre is szorulhatnak.

Az új játékosok közül a svéd Johan Ejdepalmot megbízható, hibamenetes játékra képes hátvédnek nevezte, míg a kanadai Matt Registert támadó mentalitású hátvédnek, aki jó korongkezelése és erős lövései révén az emberelőnyös játékban segíthet. A támadók közül az amerikai Jeff LoVecchio nagy energiával támadja a kaput, Brandon Marino pedig 90-nél több pontot termelt tavaly az ECHL-ben, ezért értékes eleme lehet az együttesnek a támadójátékban – fogalmazott.

A vezetőedző örömmel fogadta két magyar válogatott csatár, Kóger Dániel és Bartalis István szerződtetését, mert szerinte sokat segíthetnek a célok elérésében. Megjegyezte, hogy az első hét tapasztalatai alapján Sárpátki Tamás és Erdély Csanád is teljes jogú tagjai lettek a keretnek.

Ocskay Gábor szakosztályvezető kiemelte: hétfő óta jégen készül a csapat. Az első számú kapus, Hetényi Zoltán súlyos betegsége – vírusos agyvelőgyulladása – miatt try-out szerződést kötöttek az amerikai Josh Robinsonnal. Az AHL-ből érkező hálóőr szombaton kapcsolódik be a felkészülésbe, szerződése november 10-ig szól. Mint mondta, a külföldi szerződésben reménykedő kapus, Bálizs Bence is a csapattal készül. Hozzátette: továbbra is száz százalékban bíznak Hetényi felépülésében, de a szeptember eleji agyi MR-vizsgálat után dől el, mikor lesz terhelhető maximálisan.

A felkészüléssel kapcsolatban elmondta: jövő kedden Érsekújvár ellen játszanak hazai pályán, majd egy hatnapos szlovák edzőtábor következik. Több felkészülési meccs után szeptember első hétvégéjén rendezik meg az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát a Miskolci Jegesmedvék, a Graz és a Ljubljana részvételével. Az első EBEL-mérkőzésre a következő héten kerül sor.

Gál Péter Pál, a székesfehérvári önkormányzat tanácsadója elmondta, hogy a városvezetés elkötelezett a C-nek nevezett edzőpálya megépítésében. A hetven nap alatt megépülő pálya átadására novemberben kerülhet sor, amennyiben minden jogi akadály elhárul az építkezés megkezdése elől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.