Nyíregyházán győzött a Vidi

A fehérváriak százszázalékosak a bajnokságban. Az MTK Felcsúton verte a Honvédot, a Dunaújváros pedig megszerezte első pontját.

MNO
2014. 08. 16. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsan hátrányba került a Nyíregyháza, Kovács tetszetős lövése révén már a 8. percben megszerezték a vezetést a fehérváriak. A hazaiak ekkor többet támadtak, de helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A félidő közepén viszont a Videoton hagyott ki több nagy gólszerzési lehetőséget.

A szünet után büntetőből növelhették volna előnyüket a vendégek, de Nikolics a kapu fölé vágta a labdát. A kihagyott tizenegyest követően a hazaiak vezetőedzőjét, Csábi Józsefet piros lappal az öltözőbe küldte Solymosi játékvezető. A mérkőzés a 77. percben dőlt el, amikor többedszerre Nikolics került helyzetbe, aki ekkor már nem hibázott.

Mezőnyben voltak jó periódusai a Nyíregyházának, de a Videoton veszélyesebben támadott, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

NB I., 4. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC–Videoton FC 0–2 (0–1)

Nyíregyháza, 2744 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Kovács (8.), Nikolics (77.)
sárga lap: Rezes (5.), Balogh (57.), illetve Simon (25.), Caneira (85.) Alvarez (88.), Nikolics (90.)

Nyíregyháza:
Balogh – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Abdouraman, Kostic (Lázár 83.) – Rezes, Szécsi (Pákolicz 75.), Koller (Sándor I. 68.), – Bajzát

Videoton:
Calatayud – Szolnoki (Caneira 83.), Stopira, Juhász, Vinicius – Gyurcsó (Alvarez 64.), Kovács (Trebotic 76.), Sándor Gy., Simon – Oliveira, Nikolics

A Dunaújváros Székesfehérváron 1–1-es döntetlent játszott a Pápával. A pályaválasztó csapat – amelynek a múlt heti, Ferencváros elleni mérkőzését a fővárosi együttes stadionavatója miatt elhalasztották – az első két fordulóban kikapott és még gólt sem lőtt, így most az első találatával együtt az első pontját is megszerezte. A találkozót a dunaújvárosi stadion felújítása miatt játszották a Sóstói Stadionban.

Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrészben a Dunaújváros futballozott fölényben. A pályaválasztó csapat tett többet a győzelem kiharcolásáért, de nem járt sikerrel, ugyanakkor annak legalább örülhetett, hogy gólt és pontot szerzett.

Dunaújváros Pase–Lombard Pápa Termál FC 1–1 (1–1)

Székesfehérvár, 500 néző, v: Fábián
gólszerzők: Orosz (34.), illetve Nagy T. (37.)
sárga lap: Jakab (75.), illetve Nagy T. (53.)

Dunaújváros:
Milinte – Csehi T., Gavric, Szekeres A. – Jakab, Pascua (Böőr, 71.), Muscat, Józsi, Orosz – Petneházi (Lázár, 81.), Godslove (Zsótér, 58.)

Pápa:
Szűcs L. – Jagodics B., Nagy T., Bogunovics, Frizoni – Csilus T., Csizmadia, Kenesei (Benkő, 82.), Zulevs (Böröczky, 65.), Sluka – Popin (Waltner 88.)

Az MTK Budapest pályaválasztóként Felcsúton 2–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot. Az MTK – mely stadionjának felújítása miatt kényszerül „idegenben” játszani hazai találkozóit a szezonban – harmadik győzelmét szerezte meg a mostani kiírásban, míg a Honvéd harmadszor kapott ki.

A találkozó ünnepséggel kezdődött, az MTK elöljárói Kanta József csapatkapitánnyal együtt köszöntötték a 75 éves vezetőedzőt, Garami Józsefet.

Az első félidő nagy részében kiegyenlített játék folyt a pályán, az MTK birtokolta többet a labdát, s néhány helyzetig is eljutott, ám a Honvéd kontráiban is volt veszély. A játékrész hajrájára fordulva aztán Kanta szép gólt szerzett, így az MTK mehetett előnnyel a szünetre.

A fordulás után hiába volt kezdeményezőbb a kispesti együttes, az MTK Kanta révén tovább növelte előnyét, s ezt követően stabilan védekezve, biztosan tartotta az eredményt, sőt akár nagyobb különbségű sikert is arathatott volna.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 2–0 (1–0)

Felcsút, 500 néző, v.: Kassai
gólszerző: Kanta (35., 53., a második 11-esből)
sárga lap: Vukmir (65.), Sergio (67.), illetve Youla (17.), Job (48.), Alcibiade (74.)

MTK:
Hegedüs – Nagy, Vukmir, Kálnoki Kis, Hidvégi – Bese, Pölöskei Zs., Kanta, Vass, Horváth (Poór 78.) – Sergio (Frank 92.)

Budapest Honvéd:
Kemenes – Baráth, Fejes (Hidi 61.), Alcibiade, Marku – Vécsei (Traore a szünetben), Portilla, Nagy, Job – Youla, Holender (Prosser 60.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.