Portugál és dán siker Budapesten

Legjobb magyarként Csomor Erika második lett, Halász Anna pedig harmadik.

BLM
2014. 08. 23. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A triatlonosoknak 1,9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21,1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70,3 mérföldet – innen az elnevezés – kellett egyhuzamban teljesíteniük. Reggel 9 órakor Tarlós István főpolgármester nyomta meg a dudát, amelynek hangjára elrajtolt a mezőny.

A nőknél Vesterby és Horváth Gréta volt a leggyorsabb a Kopaszi-gátnál rendezett első számban, ekkor Csomor még nem volt az élmezőnyben. A kerékpározás során Vesterby egyedül maradt az élen, Csomor pedig dobogós helyre küzdötte fel magát, majd a félmaratonon a legjobb időt érte el, de Vesterbyt már nem tudta utolérni. Harmadiknak Halász Anna futott a célba.

A férfiaknál Pais elsősorban kiváló futásának köszönhetően győzött, abban a legjobb időt érte el. A legjobb magyar Hankó Dávid lett, aki 3:57:25 órás teljesítménnyel hetedik lett. A nyolcadik Tarnai László szintén még a négyórás álomhatáron belül ért célba.

A világkupán 57 országból csaknem 2000 versenyző indult, melynek 70 százaléka külföldi volt, köztük például három bahreini herceg is.

Eredmények (a viadal honlapja szerint):
férfiak:
1. Bruno Pais (portugál) 3:47:39
2. Alberto Casadei (olasz) 3:48:50
3. Ronnie Schildknecht (svájci) 3:51:24
nők:
1. Michelle Vesterby (dán) 4:19:21 óra
2. Csomor Erika 4:25:47
3. Halász Anna 4:26:13

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.