Suárez ígéretet tett a barcelonai szurkolóknak

Keddi hivatalos bemutatásakor Luis Suárez azt ígérte az FC Barcelona szurkolóinak, hogy többé nem fog harapni a pályán.

TK
2014. 08. 19. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A katalán labdarúgócsapat most mutatta be hivatalosan az uruguayi támadót, akit már öt hete leigazolt az FC Liverpooltól. A késlekedés oka az volt, hogy a játékost a nemzetközi szövetség (FIFA) mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta októberig, mert a brazíliai világbajnokságon, az olaszok elleni csoportmeccsen megharapta Giorgio Chiellinit – a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a múlt héten annyit enyhített a büntetésen, hogy Suárez az edzéseket látogathatja, hivatalos eseményeken részt vehet, csak tétmeccseken nem szerepelhet október 26-ig.

„Minden drukkernek azt üzenem, ne aggódjon, többé nem fogom ezt tenni” – mondta a vb-incidensről a 27 éves csatár.

Suárez már harmadszor került bajba azért, mert harapott: tavaly tíz találkozóról tiltották el az angol Premier League-ben, miután megharapta a Chelsea védőjét, Branislav Ivanovicot, 2010-ben pedig, még az Ajax Amsterdam futballistájaként hét meccset volt kénytelen kihagyni, mert beleharapott Otman Bakkalba, a PSV Eindhoven játékosába.

Suárez egyébként a CAS-döntést kihasználva már hétfőn este pályára lépett új csapatában, a 75. percben csereként állt be a mexikói León ellen 6–0-ra megnyert, hazai felkészülési találkozón.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.