Svájci csoki: édes élet az alpesi atlétikában

Azon már senki sem kapja fel a fejét, hogy a brit és francia vágtázók zöme színes bőrű. Ám a vasárnap Zürichben véget ért Európa-bajnokságon azt láthattuk, hogy a svájci atlétikában is új korszak kezdődött.

2014. 08. 18. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kép tanúsága szerint a svájci 4x100 méteres férfiváltó három tagjának felmenői aligha lehettek jelen az esküszövetség megkötésekor.

Ám valamit valamiért. Svájc korábban finoman fogalmazva nem játszott meghatározó szerepet az atlétika világában. A Pascal Mancini, Reto Amaru Schenkel, Alex Wilson, Suganthan Somasundaran összetételű váltó a bronzérmes Franciaországtól csupán 9 századmásodperccel elmaradva a negyedik helyen végzett az Eb-n.

Sőt, Kariem Hussein férfi 400 gáton aranyérmet szerzett az alpesi országnak.

A világbajnokságon láthattuk, hogy a svájci labdarúgás látványos átalakuláson ment át. Ugyanez jellemző az atlétikára is.

Egyre sötétebb a svájci csoki. Azt azonban nem mondanánk, hogy keserű.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.