Szétcincálta a Madrid a Sevillát a szuperkupáért

Nincs ellenszer a világ legdrágább csapatának bámulatos játékára, főleg, ha Cristiano Ronaldo is elemében van.

Ch. Gáll András
2014. 08. 12. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvenedszer mérkőztek meg a csapatok az európai szuperkupáért, amely manapság a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének összecsapása. Minden a Real Madrid győzelme mellett szólt, és az első félidő eseményei igazolták is ezt a várakozást.

A gálacsapatával felálló madridiaknál Carlo Ancelotti pályára küldte valamennyi nagyágyúját, köztük a világ legjobb támadó négyesét: James Rodríguezt, Gareth Bale-t, Karim Benzemát és Cristiano Ronaldót.

Az első ellentmondásos jelenet a 13. percben játszódott, amikor Cristiano Ronaldo szabadrúgásánál a labda érintette a sorfalban álló egyik sevillai védő kezét, s onnan csúszott kapu fölé a bőrgolyó. Valószínűleg tizenegyes volt, Clattenburg nem sípolt.

A 26. percben Benzema óriási labdát tett Ronaldo elé, aki kapura fordult, de közeli lövését Beto bravúrral védte.

A 30. percben azonban már a remek portugál kapus sem segíthetett. Ronaldo–James Rodríguez–Bale–Ronaldo volt a labda útja, a portugál gólzsák egyből a hálóba pofozta a remek keresztlabdát. 1-0.

Ez volt Ronaldo 254. gólja a Real Madrid színeiben.

És ezzel az eredménnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Aztán ki is jöttek, és a 49. percben Ronaldo megint betalált. Középpályás labdavesztés után Benzema indította a madridi kontrát, Ronaldo a balösszekötő helyén kapta a labdát, és 15 méterről úgy bombázott a hálóba, hogy Beto kezét is érintette a labda. Megvan a 255. is...

Egy csapat volt csak a pályán, a Real Madrid.

Eközben jött a hír, hogy Alberto Morenót, a Sevilla hátvédjét 20 millió euróért leszerződtette a Liverpool.

Fantasztikusan játszik a Madrid, Benzema a játékmester szerepében tetszeleg. A 68. percben James Rodríguez ballábas bombáját szedte ki Beto a jobb sarokból. Aztán „Hameszt” lecseréli Ancelotti, Isco jön be a helyére. Nem játszott rosszul a világbajnokság gólkirálya.

Közben a közönség Di Maríát követeli a pályára.

Sergio Ramos ollózással próbálkozott a Sevilla tizenhatosán, de nem találta el a labdát, sőt, fejre is esett, nagyon beütötte a buksiját, ápolni kellett.

Az utolsó percben még Figueiras veszélyeztetett kapáslövéssel, majd Bale ballábas bombával.

Győzelmével a Real Madrid másodszor hódította el a szuperkupát 2002 után.

UEFA Szuperkupa
Real Madrid–Sevilla (mindkettő spanyol) 2-0 (1-0)

Cardiff City Stadium, 28 000 néző, v.: Mark Clattenburg (angol)
Gólok: C. Ronaldo (30., 49.)

Real Madrid: Iker Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao (Marcelo, 84.) – Kroos, James Rodríguez (Isco, 73.), Modric (Illarramendi, 86.) – Bale, Benzema, C. Ronaldo

Sevilla: Beto – Coke (Figueiras, 85.), Pareja, Fazio, F. Navarro – Krychowiak, Carrico – A. Vidal (Aspas, 66.), D. Suárez (Reyes, 78.), Vitolo – Bacca

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.