U19: Felfüggesztették három bolgár focista játékjogát

A gyanú szerint manipulálták a Magyarországon rendezett U19-es labdarúgó-Eb bolgár érdekeltségű mérkőzéseit.

2014. 08. 05. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Gyaurovot, a Lokomotiv Szófia kapusát már múlt pénteken őrizetbe vették, majd egy nappal később szabadlábra helyezték, most rajta kívül korábbi csapattársának, Grigor Grigorovnak, valamint a bajnok Ludogorecben szereplő Szteven Petkovnak a játékjogát függesztették fel. Utóbbit az egyik legtehetségesebb bolgár futballistának tartják, ám Alekszandr Dimitrov szövetségi edző nem sokkal az indulás előtt úgy döntött, hogy kihagyja a magyarországi tornára utazó keretből. Petkov szerződését az eseményekre reagálva azonnal felbontotta a klubja.

A vizsgálat már korábban megkezdődött, ennek során azokat a futballistákat hallgatták ki, akik a múlt héten véget ért magyarországi Eb-n szerepeltek. A bolgár válogatott mindhárom mérkőzését elvesztette a kontinensviadalon, s pont nélkül a B csoport utolsó helyén zárt. A BFU szerint a nyomozás hatással lehetett a nemzeti csapat magyarországi szereplésére, a vizsgálat ugyanis már az Eb előtt megkezdődött egy információ nyomán. A csapat trénere, Dimitrov azt mondta: a játékosai a tornát megelőzően jelezték neki, hogy megpróbálták őket megvesztegetni. A magyar válogatott a másik csoportban a harmadik helyen végzett az Eb-n, ezzel kivívta a világbajnoki szereplés jogát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.