Usain Bolt elképesztő célt tűzött ki magának

A sprinter új célja, hogy 19 másodperc alá szorítsa a 200 méteres síkfutás világcsúcsát.

KG
2014. 08. 04. 15:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszoros olimpiai bajnok jamaikai szupersztár 19,19 másodperccel tartja a rekordot, amelyet a 2009-es berlini világbajnokságon ért el.

„Szeretném 19 másodpercen belül lefutni a 200 métert, ez most az egyik nagy célom és a legnagyobb álmom – nyilatkozott Glasgow-ban a 27 éves sprinter a BBC-nek. – Azt hiszem, 100 méteren már eleget futottam. Tudom, az emberek szívesen nézik, amikor 100-on száguldok, de jobban szeretem a 200-at, és szeretnék saját magamnak valami különleges dolgot elérni.”

Bolt legközelebb Rio de Janeiróban indul, augusztus 14-én a Copacabanán egy bemutató jellegű versenyen, aztán a zürichi Gyémánt Liga-viadalon, augusztus 28-án.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.