Varga Dumiék nyomdokain: figyeljünk a szerbekre!

Csapatunk elsőként zárt csoportjában az U18-as vízilabda-világbajnokságon Isztambulban, így negyeddöntős.

Ch. Gáll András
2014. 08. 06. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a húszcsapatos mezőny négy csoportra tagolódik, az első körben ötös körmérkőzések zajlanak. Nem állíthatjuk, hogy csupa kiélezett csata folyik, hiszen a mieink például 24-2-re páholták el a kazahokat, ám a szerbek ezt is túlteljesítették, 32-1-re semmisítették meg Perut. Együttesünk egyetlen rangadót vívott a csoportjában, ezt a duda előtt öt másodperccel szerzett góllal mentette 6-6-ra a spanyolokkal szemben. Horkai György szövetségi edző joggal értékelt így: „A sírból hoztunk vissza egy olyan mérkőzést, amelyet igazából korábban megnyerhettünk volna.” Ám az egy pont is elegendőnek bizonyult az elsőséghez, mert a spanyoloknak szerdán tíz góllal kellett volna verniük az Egyesült Államokat, de csupán 11-8-ra sikerült diadalmaskodniuk.

Válogatottunk jutalma így az elsőség mellett két szabadnap: az ötös csoportból adódóan szerdán egyébként is pihentek, de így csütörtökön sem játszanak, mert a nyolc közé kerülésért a másodikok mérkőznek keresztben a harmadikokkal. Horkai ezt így kommentálta: „Most a kikapcsolódásé a főszerep. Eleve úgy jött ki a lépés, hogy a csoportmeccsek utolsó játéknapján nem kell játszanunk, de így másnap sem kell. Most azon vagyunk, hogy a játékosokat kicsit kivegyük a monotonitásból, városnézés és este közös meccsnézés szerepel a programban. Holnaptól készülünk tovább.”

Hogy egyelőre ki ellen, azt még nem tudhatják, de az erőviszonyok nagyjából leképezik a budapesti felnőtt-Eb-n látottakat. Ennek jeleként a kontinensbajnok szerbek 11-9-re legyűrték a horvátokat a délszláv rangadón, és az olaszokkal, valamint a montenegróiakkal is számolni kell. Különbség viszont, hogy az oroszok kezdenek visszakapaszkodni, U18-ban már a közvetlen elit tagjai, le is győzték az olaszokat, igaz hétfőn a törökökkel döntetlenre mentek. Mert a házigazda is szeretné felírni magát a pólós világtérképre; ez ellen semmi kifogásunk, csak ne a magyar válogatott ellen tegye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.