Leestünk a hullámvasútról, elszállt az Eb-érem

Női asztalitenisz-válogatottunk a lisszaboni Eb negyeddöntőjében 3–1-re kikapott az osztrák csapattól.

2014. 09. 26. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lisszaboni csapat-Eb-n női válogatottunk – miután a C jelű kvartettből az oroszoktól elszenvedett 3–1-es veresége ellenére is csoportelsőként jutott be a negyeddöntőbe – az osztrákokkal találkozott. Kétségkívül kaphatott volna nehezebb ellenfelet is, de a papírforma – legalábbis ha a világranglistás helyezéseket vesszük alapul – ezen a mérkőzésen sem a mi sikerünket ígérte. Téglás Péter szövetségi kapitány csapatából Póta Georgina a 38., Madarász Dóra a 91., Pergel Szandra a 108. a rangsorban, míg az osztrákoktól a kínai származású Lia Jiát a 12., Sofia Polcanovát a 31., Amelie Solját pedig az 50. helyen jegyzik.

Az első mérkőzésen Madarász (nyitóképünkön) nem adta olcsón a bőrét Liu Jia ellen, a harmadik szettet meg is nyerte, de többre nem futotta tőle, 3:1-re kikapott. Póta az első szettet könnyedén, 11–6-ra behúzta Polcanova ellen, a másodikat nagy csatában nyerte meg 15–13-ra, de nem tudta megtörni ellenfelét, sőt. A harmadik játszma Polcanováé lett 11–7-tel, aki a negyedikben is elhúzott 9–4-re. Kétszeres Európa-bajnoknőnk innen felzárkózott 9–8-ra, így még bosszantóbb volt, hogy ezt a szettet is elvesztette, mégpedig 11–8-ra. Vesszőfutásunk a döntő, ötödik játszmában is folytatódott, az első három pont gyorsan elment. A következő négy viszont Pótáé lett, így kezdetét vette az idegek harca. Polcanova 7–5-re, majd 8–6-ra vezetett, ezután ráadásul ő kezdett adogatni. Ám Póta mindkét szerváját elvette, majd hozta a sajátjait, 10–8-as vezetésénél pedig kihasználta az első meccslabdáját (11–8). Így 3:2-re nyert, együttesünk pedig 1–1-re egyenlített.

Téglás Péter a harmadik meccsre, Amelie Solja ellen Pergel Szandrát dobta harcba, aki az Eb-n eddig egy meccset sem játszott. Lovas Petra viszont háromból csak egyet nyert meg, így indokolt volt a vérfrissítés. S kezdetben úgy tűnt, jót is tett, mert Pergel az első szettet ellentmondást nem tűrően nyerte 11–5-re. Ám sajnos az osztrák lány magához tért a pofon után, és 3:1-re fordított. Póta így az életben maradásért lépett asztalhoz Liu Jia ellen. Az első szettet 11–9-re elbukta, és a másodikban is nagyon rosszul állt a szénája, de 4–9-ről 14–12-re fordított. Ám mégis leesett a „hullámvasútról”, az osztrákok legjobbja érvényesítette a papírformát, a harmadik játszmát 11–6-ra, a negyediket 11–7-re, így a mérkőzést 3:1-re nyerte. S Ausztria is megnyerte a találkozót, ugyancsak 3–1-re. Együttesünk a hét végén az 5–8. helyért játszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.