Mind a négy bölcsességfogát kihúzták, ugrott az Eb

A legjobb európai, a német Dimitrij Ovtcharov nem okoz gondot férficsapatunknak az asztalitenisz-Eb-n.

2014. 09. 23. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb-n női csapatunk Póta Georgina, Lovas Petra, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Ambrus Krisztina összeállításban kaotikus előjáték után a 16 csapatos bajnoki divízió C csoportjában az oroszokkal, a hollandokkal és a luxemburgiakkal találkozik. A tavalyi Eb-n bronzérmes oroszok, valamint az előző négy kontinenstornán aranyérmes hollandok kemény ellenfelek lesznek, s mivel a negyeddöntőbe csak az első két helyezett jut be, Téglás Péter szövetségi kapitány együttesének nagyon kell figyelnie. Mindenesetre az nem rossz előjel számunkra, hogy a világranglistán legelőrébb, a 38. helyen jegyzett versenyzőnk, Póta Georgina kiváló formában van: szeptember közepén aranyérmes lett a World Tour-sorozat belgiumi állomásán, s De Haanban négy japánt győzött le.

Férfiválogatottunk – amelyet Pattantyús Ádám, Jakab János, Kosiba Dániel és Lakatos Tamás alkot – a címvédő németekkel, az ugyancsak erős portugálokkal, továbbá az osztrákokkal került egy csoportba, az A jelű kvartettbe. A házigazdáktól a világranglista 20. helyén álló Tiago Apolonia az európai szövetség honlapján úgy nyilatkozott, hogy az Eb-n ez a legerősebb csoport. Azzal együtt, hogy a németektől a világranglistán ötödik, a jelenleg legjobb európai játékosnak számító Dimitrij Ovtcharov (nyitóképünkön), valamint Patrick Baum (14.) sem áll asztalhoz. Ovtcharovnak a múlt héten mind a négy bölcsességfogát kihúzták, és még varratszedésre kell mennie, Baumnak pedig elhunyt az édesapja, ezért mondta le a részvételt. A német csapatban azonban a korábbi világranglista-vezető Timo Boll (9.) ott lesz, és az együttes tartalékosan is a címvédést irányozta elő. A világranglistán tőlünk Pattantyús Ádám áll legelőrébb, a 83. helyen. Amennyiben együttesünk nem végez az első két hely valamelyikén – és a papírforma sajnos ezt ígéri –, akkor a folytatásban a bajnoki divízió alsóházában, a 9–16. helyért küzd majd, s a kiesés elkerüléséért legalább a 14. pozíciót kellene megszereznie.

Az Eb programja (a magyar csapatok mérkőzéseivel):

szerda:
csoportmeccsek; nők, C csoport, 1. forduló: Magyarország–Hollandia 14.00, 2. forduló: Magyarország–Oroszország 20.00; férfiak, A csoport, 1. forduló: Magyarország–Portugália 17.00

csütörtök:
csoportmeccsek; férfiak, A csoport, 2. forduló: Magyarország–Ausztria 14.00, 3. forduló: Magyarország–Németország 20.00; nők, C csoport, 3. forduló: Magyarország–Luxemburg 17.00

péntek:
negyeddöntők, helyosztók

szombat:
elődöntők, helyosztók

vasárnap:
döntők

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.