Póta Georgina bejutott a World Tour-fináléba

Kétszeres Európa-bajnoknőnk a tizedik helyen kvalifikálta magát a fináléra.

2014. 11. 17. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő hónap közepén Bangkokban tartandó World Tour-nagydöntő egyes versenyében 16-16 férfi-, illetve női játékos vehet részt. A lista a World Tour-sorozatban elért pontszámok alapján alakult ki, s ebben a rangsorban a kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina a tizedik helyet érdemelte ki. A Berlinben légióskodó magyar klasszis – aki a 17. helyre tornázta fel magát a novemberi világranglistán – pályafutása során először szerepel a fináléban. A magyarok közül korábban Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina és Pergel Szandra (utóbbi 2012-ben 32 fős mezőny tagjaként) vívta ki a részvétel jogát a „végjátékban”.

Érdekesség, hogy a mostani tizenhatok között egyetlen kínai versenyző sem található. Ennek az az oka, hogy a sportági szuperhatalom játékosai nem vettek részt legalább öt World Tour-viadalon, ami a meghívás alapkövetelménye. A döntő természetesen pénzdíjas: az első helyezett 100 ezer dollárral gazdagodik, a második 60 ezret kap, a harmadikak jutalma 30 ezer, a negyeddöntősöké 15 ezer, a nyolcaddöntősöké 8 ezer dollár.

„Amikor az év elején ezüstérmes lettem itthon a szombathelyi World Tour-versenyen, megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne bekerülni a sorozat döntőjébe, így most tulajdonképpen egy nagy álmom teljesült. Igazság szerint a múlt héten már biztos voltam benne, hogy ott lehetek a fináléban, mert jól álltam a rangsorban, a stockholmi versenyen pedig több kínai elindult, és borítékolható volt, hogy a végén ők ott lesznek a legjobbak között, mi több, valaki közülük nyer majd. S nekem ez így tökéletes volt, mert a kínaiak engem már nem előzhettek meg, idén nem voltak elegendő versenyen ahhoz, hogy ott lehessenek a sorozat döntőjében. Ami őszintén szólva nem is baj, így legalább másoknak, nekem is több esélyem lesz. Bangkokban még soha sem voltam, nagyon várom az utat, a repülőjegyemet megvettem előre, még mielőtt a nemzetközi szövetség nyilvánosságra hozta a résztvevők listáját, de még egyszer mondom, ezzel nem vállaltam rizikót. Az biztos, hogy viszek magammal fürdőruhát is, mert a verseny után pár napot még ott maradok, de persze nem strandolni megyek, hanem pingpongozni” – mondta mosolyogva érdeklődésünkre Póta Georgina.

Íme, a résztvevők listája:

Nők: Feng Tian-wei (szingapúri), Ishikawa Kasumi (japán), Hang Ying (német), Shan Xiao-na (német), Li Fen (svéd), Liu Jia (osztrák), Elizabeta Samara (román), Fukuhara Ai (japán), Seo Hyo Won (dél-koreai), PÓTA GEORGINA, Morizono Misaki (japán), Hirano Sayaka (japán), Xu Meng-yu (szingapúri), Ishigaki Yuka (japán), Yu Fu (portugál), a házigazda jogán egy később kijelölendő thaiföldi játékos.

Férfiak: Mizutani Jun (japán), Dimitrij Ovtcharov (német), Niwa Koki (japán), Paul Drinkhall (angol), Marcos Freitas (portugál), Vlagyimir Szamszonov (fehérorosz), Chuang Chih-yuan (tajvani), Steffen Mengel (német), Muramatsu Yuto (japán), Morizono Masataka (japán), Tang Peng (hongkongi), Dambe Kohei (japán), Tiago Apolonia (portugál), Cho Eon Rae (dél-koreai), Wong Chun-ting (hongkongi), Max Poungsri (thaiföldi).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.