Hosszú Katinkának pihennie kell

Cseh László nem indul 200 vegyesen.

2015. 08. 05. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh László szerda reggel visszalépett a 200 vegyestől. Kedden erre a felvetésre azt mondta, hogy már nem tizennyolc éves, tudja, mit miért csinál. Már akkor sejtettük, hogy ez az optimális forgatókönyv a szerda esti 200 pillangó döntője előtt. Feltesszük, jól döntött. Takács Krisztián a 100 gyors előfutamában volt érdekelt, a kilencedik etap volt az övé, 49,76-os időeredménnyel a negyedik lett, összesítésben a harmincharmadik.

Hosszú Katinka három nap alatt a harmadik számmal ismerkedett. A 200 pillangó előfutamában 2:08,07-es idővel könnyen jutott a középdöntőbe. Látszott, hogy spórol az erejével, neki még sok feladata lesz Kazanyban.

Most a legfontosabb a pihenés. Sokat kell pihennem az esti feladatok előtt, de jólesett az úszás. Remélem, nem úsztam ki magam a délutáni 200 gyors döntője előtt. Mit mondjak? Rohanok pihenni.

A rövidebb pillangószámot gyomorrontás miatt kihagyta, de 200-on rajthoz állt Gyarmati Dezső unokája, Szilágyi Liliána. Szépen felépített úszással könnyen nyerte meg az előfutamot. A 2:07,46-os első időből könnyen kerekedhet egy érem is a későbbiekben. Szilágyi egyebek mellett az álmairól is beszélt portálunknak.

Nagyon örülök, nem hittem volna, hogy ilyen jól tudok úszni, köszönöm a sorsnak, és hálás vagyok, hogy a betegségem után fel tudtam állni, és tudok versenyezni a nagyokkal. Az utóbbi másfél napban kezdtem kicsit mozgolódni, és érzem, hogy jó formában vagyok. Sajnálom, hogy kimaradt a 100 pillangó, de előre kell nézni, én boldogan szeretnék kijönni a medencéből.

Az MNO kérdésére, hogy milyen eredményre lehet következtetni a délelőtti idejéből, Szilágyi így válaszolt: „Határ a csillagos ég. Nőből vagyok, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Az a tervem, hogy legyőzzem önmagam, és boldogan jöjjek ki a medencéből.”

A Balogh Gábor – Horváth Dávid – Verrasztó Evelyn – Jakabos Zsuzsanna összeállítású vegyes váltó ötödik lett a futamában, és hetedik legjobb idővel jutott a döntőbe.

Az egykor szebb napokat látott zimbabwei Kirsty Coventry, aki egyebek között arról nevezetes, hogy 2008-ban átadta a múltnak Egerszegi Krisztina 1991-ben felállított világrekordját 200 háton, csak a kilencedik legjobb idővel jutott tovább a középfutamba. Ryan Lochte oktatta a 200 vegyes mezőnyét, az amerikai szépfiú 1:57,90-es ideje főleg annak tükrében sejtet biztos befutót, hogy mennyire könnyen vette az előfutamos akadályt. Ellenben érdemes néhány szót vesztegetni a britek előretörésére: elképesztő iramban fejlődik az úszás a szigetországban, már három aranynál tartanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.