Újabb magyar indul a Himalájába

Klein Dávid a 8156 méter magas Manaszlut próbálja megmászni Nepálban.

GB
2015. 08. 24. 16:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klein Dávid legutóbb a Mount Everesten járt még 2014-ben, erről mi is több cikkben beszámoltunk. Akkor 8700 méter magasra jutott, de a csúcstámadás végül nem járt sikerrel.

„A lélek hegyének” is nevezett Manaszlu 8156 méter magas, a Himalájában található Nepál területén. 1956-ban mászták meg először, 2009-ben az Erőss Zsolt vezette magyar expedíció is felkapaszkodott rá.

Klein Dávid augusztus 31-én indul útnak Budapestről, az alaptábort valamikor szeptember 6–14. között tervezi elérni – olvasható a Sourcing.hu-n. A néhány hetes akklimatizációs időszakot és több mászást követően szeptember végére, október elejére tervezi a csúcstámadást.

A magyar mászó – ahogy korábban – most sem visz magával oxigénpalackot és serpák segítségét sem veszi igénybe. Az anyagi hátteret a Sourcing beszerzési cég biztosítja az expedícióhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.