Húsz év alatt meghétszereződött a legtöbbet kereső sportoló jövedelme

Húsz éve a top 40-ben nyolc nem amerikai volt, míg most 21 ország sportolói szerepelnek a listán.

MTI
2015. 09. 19. 15:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legjobban kereső negyven sportolója 2015-ben eddig összesen több mint 1,3 milliárd dollárt keresett. Ez az összeg 1995-ben még 490 millió dollár volt (ez mostani árfolyamon 776 millió lenne) – derül ki a Forbes gazdasági magazin kimutatásából.

Húsz éve a top 40-ben nyolc nem amerikai versenyző volt, míg most 21 ország sportolói szerepelnek az előkelő listán. A legjobb ötben négy nem amerikai kapott helyet.

A sort az amerikai Mayweather vezeti 300 millió dollárral, őt a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao követi 160 millióval. Kettőjük május 2-i összecsapása minden idők legnagyobb bevételt generáló egynapos sporteseménye lett. A jegybevételekből, a televíziós közvetítések jogdíjából, szponzori díjakból megközelítőleg 600 millió dollár folyt be a szervezőkhöz. A 12 menetes csatáért a győztes Mayweather 240 millió dollárt, Pacquiao pedig 125 millió dollárt tett zsebre.

A Forbes-lista idei harmadik helyezettje a portugál labdarúgó, Cristiano Ronaldo 79,6 millió dollárral, míg az argentin Lionel Messi 73,8 millióval a negyedik, a svájci teniszező, Roger Federer pedig az ötödik 67 millióval.
Érdekesség, hogy 1995-ben a legjobban kereső futballista Chris Sutton volt 800 ezer dollárral, akkor ezzel az éves keresettel nem fért fel a negyvenes listára. Most nyolc labdarúgó került fel a listára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.