Klicsko: Testen ütöm ki Furyt!

Vlagyimir biztos abban, megvédi vb-címeit.

B.M.L.
2015. 09. 18. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Profi ökölvívó-pályafutása talán egyik legizgalmasabb kihívása vár Vlagyimir Klicskóra október 24-én. Ugyanis ellenfele egyrészt eddigi 24 meccsét megnyerte, ráadásul a brit Tyson Fury szinte minden fizikai adottságban felveszi a versenyt a WBO/WBA/IBF/IBO szervezetek nehézsúlyú világbajnokával: ütőereje majdnem akkora, mint az ukráné, ráadásul magasabb és hosszabb karú nála. Az ifjabbik Klicsko azonban nem ijedős.

– A lehető legagresszívebb harcmodorra lehet tőlem számítani Fury ellen. Már megvan a kidolgozott taktikám ellene, ám ha nem válik be, a meccs közben tudok majd változtatni rajta. Mivel magasabb nálam, adja magát, hogy testen fogom megdolgozni. Hogy miért? Mert olyan a teste, mint egy pók: nagy a hasa és hosszúak a kezei. Lebontom testen, és megőrzöm a vb-öveimet – jelentette ki Vlagyimir Klicsko.

A nehézsúly jelenlegi legjobbja azt is elárulta, annak ellenére nem érdekli a súlycsoportoktól mentes világranglista első helye – ami Floyd Mayweather visszavonulásával megüresedett –, hogy 11 éve veretlen és 2006 óta 18 alkalommal tudta sikeresen megvédeni világbajnoki címeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.