Románként folytatja az egykori magyar válogatott

Szűcs Gabriella októberben lép pályára először a román női kézilabda-válogatottban.

MNO
2015. 09. 17. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyváradi születésű játékos évek óta nem lépett pályára a magyar csapatban, viszont hosszú ideje szülőhazájában játszik, amelynek állampolgára is. A 96-szoros magyar válogatott akár már az év végi világbajnokságon ott lehet román színekben – írja az NSO. Első tétmeccsét október 8-án, a Litvánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn játssza a 2008 óta Nagybányán kézilabdázó kézis.Itt tervezem a jövőmet, családot szeretnénk a férjemmel, aki román. Az elmúlt hét évben a román bajnokságban játszottam, és sok szép emlék van mögöttem. Ez a meghívó különös érzéseket kelt bennem, és egyben megtiszteltetés is. Úgy hiszem, egy sportolónak az a csúcs, amikor egy országot képviselhet egy nemzetközi eseményen– mondta a román ProSportnak Szűcs Gabriella. Hozzátette: reméli, hogy mind a magyar válogatottnál, mind a magyar emberek megértik: sportkarrierjének ezen a pontján miért választotta Romániát. „Németh András kapitány figyelemmel követett a magyar válogatottól, ám neki is megerősítettem, hogy Romániában akarok játszani. Köszönöm neki a bizalmat, de úgy döntöttem, maradok, és itt játszom tovább” – zárta szavait Szűcs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.