Triplázna Kerényi

Dupla futam vár a driftesekre.

B.M.L.
2015. 09. 18. 3:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha ez az idény nem indult túl szerencsésen Kerényi Ádám számára, az elmúlt két versenyen – a brit Lydden Hillben és hazai pályán, Tökölön – azonban már helyre állt a „világ rendje”, és a Tomracing Motorsport versenyzője két futamgyőzelemmel hozta vissza a reményt arra, hogy a sportág történetében először regnáló Európa-bajnokként megvédje a címét. A hétvégén most újabb lépést tehet ennek érdekében, mindjárt kettőt is, ugyanis a spanyolországi Valenciában dupla futamot rendeznek.A háromszoros Európa-bajnok számára annak ellenére kedves a következő helyszín, hogy tavaly elvérzett a negyeddöntőben, ám ennek ellenére ez is elegendő volt, hogy megnyerje a King of Europe sorozatot. Ádám remek formában várja a kettős megmérettetést, és nem titkoltan az a célja, hogy a brit és a magyar futam után Spanyolországban se találjon legyőzőre.„Mindenképpen fontos lenne a jó helyezés, szeretnénk a dobogón végezni az év végén. Sőt, nem titkolt célunk a hétvégén az újabb győzelem, valamint a történelmi címvédés, de ahhoz szinte mindennek stimmelnie kellene. A valenciai pálya nagyon gyors, ami fekszik az autónak, így reménykedünk a jó eredményben. Ezt az aszfaltcsíkot a gyorsaságimotoros-világbajnokságon használják elsősorban, így elég tapadós az aszfalt felülete, ráadásul nagyon nagy távolságok és nagy ívű kanyarok vannak benne. A lehető legtöbbet szeretném kihozni a valenciai hétvégéből” – jelentette ki Kerényi Ádám, akinek már csak 63 pont a hátránya az elsőhöz képest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.