Vírusellenőrzést kérnek a riói vizekre

A versenyzők egészségi állapota miatt aggódnak.

MTI
2015. 09. 17. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FINA az ötkarikás szervezőknek, valamint Eduardo Paes polgármesternek is eljuttatta azt a levelet, amelyben a versenyzők egészségi állapotáért aggódva kéri a vizsgálatokat.Az elmúlt hónapokban több olyan felvétel készült, amelyen az látszik, hogy a riói szabadtéri vizek rendkívül szennyezettek, tele vannak hulladékokkal, és haltetemek borítják a felszínt és a partokat.A FINA a levelében úgy fogalmaz: szennyezés nélküli, baktériumoktól és vírusoktól mentes vízben szeretné látni a nyílt vízi úszók küzdelmeit, amelyeket egyébként ugyanott bonyolítják majd le, ahol a triatlonosok úszószámát is.Az elmúlt hónapban az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) már javasolta a riói szervezőknek a vízminőség vizsgálatát. Cornel Marculescu, a FINA általános igazgatója azt mondta: az elmúlt hetekben rendezett tesztversenyek szereplői közül eddig senki sem jelzett megbetegedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.