Én és a szervizemberem

Miklós Edit csak a szezon végén keres új trénert.

Lipiczky Ágnes
2016. 01. 21. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kis országból, edző nélkül érvényesülni a Világkupa-sorozatban, nem lehet egyszerű feladat. Hogyan éli meg a jelenlegi helyzetet?
– Egy személlyel kevesebb van a pályán, és a szervizemberemnek, Renato Gasparnak több dolga lett, ugyanis most már a sílécek mellett rám is oda kell figyelnie. Szerveznie kell az edzéseket, a szállást, de ezekbe mind besegítek én is, úgyhogy együttes erővel jól megoldjuk a problémákat. Ő korábban edzősködött is, így részt tud vállalni ezekben a feladatokban. Olyan sok tapasztalata nincs a gyors számokban, de úgy érzem, hogy jól együtt tudunk dolgozni, és fejlődni is tudok.

– Szó volt arról is, hogy korábbi trénerével, Dietmar Thönivel folytatja a munkát. Van ennek realitása?
– Most itt van velünk Cortinában, ennek nagyon örülünk, és igen, nagy segítségnek számít. Ám, hogy a továbbiakban tud-e a segítségünkre lenni, az még kérdéses, mert van egy csapata, amellyel versenyekre járt.

– Mi alapján döntenek majd arról, hogy kivel készül tovább? Vannak esetleg önjelöltek?
– A szezon végén kezdünk el edzőt keresni, ilyenkor kiderül, hogy ki szabadul fel, kit tudunk megfizetni, kinek milyen sportolói voltak már, és persze, hogy mennyire szimpatikus. Majd a szövetséggel együtt eldöntjük, hogy ki csatlakozzon a stábhoz. Önjelöltek egyelőre nincsenek.

– A hétvégén Cortinán szerepel, mennyire szereti ezt a pályát? És mit vár magától a versenyen?
– Szeretnék hibamentes, összeszedett menetet, és ha ez sikerül, nincs kizárva a dobogó sem. Szeretem ezt a pályát, több ugrató és technikás kanyar van, ahol sokat lehet nyerni vagy veszíteni. Ez egy igazi klasszikus lesiklópálya, és a két szikla között beugratni hatalmas élmény.

Ezen a hétvégén Miklós Edit mellett férfi versenyzőnkért, Samsal Daliborért is lehet szorítani, aki vasárnap a legendás kitzbüheli pályán műlesiklásban áll rajthoz. Samsal Dalibor a múlt hétvégén megszerezte a magyar sí sport első pontjait műlesiklásban a wengeni világkupán, és most is szeretne harmincban végezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.