Ennyi ember még nem volt rá kiváncsi

Megdőlhet a nézettségi rekord Lengyelországban.

A. A.
2016. 01. 22. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők bejelentett célja lett már a középdöntők előtt, hogy nézettségi rekordot döntsenek a mostani férfi kézilabda-Európa-bajnoksággal. Mint arról tájékoztatták a médiát: a két évvel ezelőtti, dániai Eb-t 316 ezer szurkoló látta a helyszínen, ez volt eddig a csúcs. Csakhogy Lengyelországban már a csoportmeccsek után majdnem 200 ezernél tartottak. Nyilvánvalóan jót tesz a tornának, hogy a házigazda lengyelek erősek, minden esélyük megvan rá, hogy győztesként vagy – a franciák döntőbe jutása esetén – finalistaként közvetlenül kijussanak a riói olimpiára.

A beszámolók szerint a drukkerek között sok a hazai, de a külföldi is. A középdöntő krakkói meccseire már nem lehet jegyet vásárolni, ahogy a döntőre sem. A wroclawi mérkőzésekre (a magyarok itt játszanak) még lehet néhány belépőt szerezni.

A hangulat mellett a tévés nézettséggel is büszkélkedtek a szervezők: a lengyel–francia csoportmeccset (amelyen a házigazdák 31–25-re legyőzték az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédőt) 5,8 millióan látták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.