Hewitt is csalta a teniszt?

Egy svájci honlap nyilvánosságra hozta a gyanús játékosok listáját, akik benne lehettek az évszázad botrányában.

MNO
2016. 01. 22. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nos, Roger Federer neveket követelt az évszázad teniszbotrányával kapcsolatban, és hazája egyik honlapja eleget tett a kérésének. A botrányt a BuzzFeed és a BBC robbantotta ki, a 20minuten.ch pedig már egy hosszú névsort jelentetett meg, közölve, ezek a teniszezők a gyanúsítottak a bundázásokban.

Köztük van a svájci lap szerint a korábbi Grand Slam-bajnok Lleyton Hewitt, aki 2001-ben a US Openen, 2002-ben Wimbledonban nem talált legyőzőre. A játékos szerdán vonult vissza.

Vannak más ismert nevek is a nyilvánosságra került listán. Például a szerb Janko Tipsarevic, aki annak idején top 10-es játékos volt, az argentin Juan Ignacio Chela, illetve olyanok is, akik most ott voltak az Australian Open indulói között: a szlovák Lukás Lacko, a horvát Ivan Dodig, a spanyol Daniel Gimeno-Traver, az ausztrál Matthew Ebden, az üzbég Denis Istomin és az orosz Tejmuraz Gabasvili.

Egy biztos, veretes a névsor, és eddig nem érkezett hír arról, hogy valamelyikük cáfolta volna a kiszivárogtatott információkat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.