Kiütéses győzelmet arattak a magyar lányok

A csapat legközelebb a portugálokkal játszik.

MTI
2016. 01. 14. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez volt Bíró Attila szövetségi kapitány csapatának második sikere, miután a vasárnapi nyitónapon négy góllal kikapott a hollandoktól, majd kedden hárommal nyert a görögökkel szemben.

A 2014-ben Eb-bronzérmes, a tavalyi vb-n pedig kilencedik magyar együttes az első helyzetét még kihagyta, utána viszont Antal Dóra duplájával beindult a gólgyártás. Az első negyed végén már 7–0-ra vezetett a gárda, a második negyed elején pedig meglett a „közte tíz”. 12–0-nál kisebbfajta sportágtörténeti pillanat következett el: megszületett a női Európa-bajnokságok első török gólja, amire még a nagyszünet előtt Illés Anna válaszolt (13–1).

A harmadik negyed kiemelendő történése az volt, amikor Bujka Barbara révén húszgólosra nőtt a különbség (21–1), a vége pedig 27–1-es magyar siker lett, amiből a legnagyobb részt az egyformán hatszor eredményes Kisteleki Hanna és Keszthelyi Rita vállalta.

nők, 3. forduló:
A csoport:
Magyarország–Törökország 27–1 (7–0, 6–1, 9–0, 5–0)
a magyar góldobók: Kisteleki H., Keszthelyi 6–6, Bujka 4, Csabai 3, Antal, Illés 2–2, Tóth, Garda, Takács, Szücs 1–1

további eredmény:
Hollandia–Portugália 28–2 (6–0, 7–2, 9–0, 6–0)

később:
Oroszország–Görögország 16-6 (3-2, 5-1, 1-1, 7-2)

A magyar női csapat legközelebb szombaton, 11 órától játszik a portugálokkal. A csoportból az első négy jut tovább a negyeddöntőbe.

A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, emellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie az Eb-n. Hollandiában további négy válogatott szerezhet ötkarikás indulási jogot.

férfiak, B csoport, 3. forduló:
Horvátország–Málta 22–2 (7–1, 5–1, 5–0, 5–0)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.