A Dárdai–Guardiola csata sokat ígér

Összeszedtük, mely sporteseményeken rághatja tövig a körmét szombaton és vasárnap. Fradi–Újpest, Hertha–Bayern és túraautó-vébé is lesz.

GB
2016. 04. 22. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar futballbajnokságban a második helyen álló MTK a két ponttal mögötte álló Videotonhoz látogat, döntő lehet így a mérkőzés a dobogós helyezések szempontjából. Csakúgy, mint a Vasas – Puskás Akadémia találkozó. Ha a felcsútiak el tudnák vinni a három pontot a Fáy utcából, öles lépést tennének a bentmaradás felé.

Ami persze mindent visz, az a Ferencváros–Újpest lesz a Groupama Arénában (20.30, tévé: M4 Sport). A derbit tulajdonképpen bemelegítésként is felfoghatjuk, május 7-én ugyanis a lilák visszatérnek az Üllői útra, a kupadöntőben rendezik a szombati meccs „visszavágóját”.

Szintén szombaton vébécímmeccset vív a Fülöp-szigeteki Cebuvárosban Bedák Zsolt Nonito Donaire ellen, a WBO övéért menő ütközetet az M4 közvetíti 15.45-től.

De vissza a gyepre: a Bundesligából nem csak a magyar szurkolók számára emelkedik ki a Hertha – Bayern München összecsapás (15.30, tévé: Eurosport 2). Ha a Dárdai vezette, mostanában kissé bukdácsoló berliniek kisebb csoda folytán le tudnák győzni a bajorokat, akár vissza is tudnának lépni a dobogóra, hiszen a Bayer Leverkusen Gelsenkirchenbe látogat a Schalkéhoz, az sem lesz sétagalopp (18.30, tévé: Eurosport 2).

A Preimer League szombati fordulójában nem lesz szuperrangadó, az Everton – Manchester United FA-kupa-elődöntő (18.15, tévé: Sport1) viszont elég izgalmasnak ígérkezik.

A La Ligának a Barca botladozása nyomán mostantól minden meccse éles lesz, már ami a három nagyot illeti. A szombat délutánt a Rayo Vallecano – Real Madrid (16.00, tévé: Sport2) indítja, majd az Atlético Madrid a Málagát fogadja (18.15, tévé: Sport2), végül a Sporting Gijón látogat a Camp Nouba (20.30, tévé: Sport2). A Barca áll az élen, az Atléti a második, a Real a harmadik, mindössze egy pont választja el őket egymástól.

Irány dél: a Roma vasárnap kora délután két pontra zárkózhat a második helyen tanyázó Napolihoz, ha megveri otthon a Sarri-legénységet (15.00, tévé: Digi Sport 1). A Fiorentina szintén a dobogóért kapar, a Serie A hétvégi zárómeccsén ehhez a legnehezebb ellenfelet kellene két vállra fektetnie Firenzében, a listavezető Juventust (20.45, tévé: Digi Sport 1).

Kirakat-férfikézicsapatunk, az MVM Veszprém Szkopjéba utazik a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén (15.30, tévé: Sport1). A SEHA-liga döntőjében kínkeserves munkával sikerült felülmúlni a Sterbik Árpád repítette Vardart, most sem lesz könnyebb a bakonyiak dolga.

Michelisz Norbert a túraautó-vb-n (WTCC) most is a dobogóra hajt majd. Szombaton szabadedzés és időmérő, vasárnap délután pedig jöhet a futam a Hungaroringen (14.15 az 1. futam, 17.15 a 2. futam, tévé: Eurosport 2, M4 Sport).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.