A magyar szupertehetség egy perc alatt szerzett bronzot

„Nem volt taktikám a világranglista-vezető ellen” – nyilatkozta Gercsák Szabina.

MTI
2016. 04. 22. 17:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ifjúsági olimpiai és junior világbajnok dzsúdós a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a címvédő Kim Pollinggal csapott össze. A találkozó csupán 54 másodpercig tartott, de korántsem a holland papírforma-győzelme miatt: a 19 éves miskolci versenyző – akit az európai szövetség honlapja „szupertehetségnek” nevezett – előbb jukót érően vitte földre az előző három Eb-t megnyerő ellenfelét, majd nem sokkal később nemes egyszerűséggel lecsavarta őt, és mivel a meglepett Polling a hátára esett, a mérkőzésvezető ippont jelzett.

„Nem volt taktikám a világranglista-vezető ellen, én csak dzsúdózni próbáltam, és sikerült is egy szép ippont dobnom” – értékelt a magyar bronzérmes boldogan lihegve. „Egy kis hiba becsúszott a negyeddöntőben, de így is elég sok pontot szereztem. Van még két verseny a kvalifikációból, egyelőre nem stresszelem magam a riói olimpiával” – tette hozzá Gercsák, aki Csernoviczki Éva csütörtöki ezüstje után a magyar küldöttség második érmét szerezte a tatárföldi Eb-n.

Edzője, Flórusz János elégedetten nyilatkozott tanítványa teljesítményéről az MTI-nek: „A közelmúltbeli derékproblémái után Szabina remekül dolgozott, kár volt a negyeddöntőben azért a bírói bakiért. Az elődöntőben bármi lehetett volna. Szerintem mostantól tartani fognak tőle a felnőtt mezőnyben is. Meglátjuk, mennyire viszi Szabinát előre ez a 160 pont a ranglistán, illetve hogy mire képes a hátralévő versenyeken. Még egy érem kellene.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.