Az egyik legjobb hokisunk nélkül megyünk a vb-re

Hári Jánosnak eltört a sajkacsontja, így tíz-tizenegy hétig gipszben lesz a keze.

TK
2016. 04. 25. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2015–16-os szezonban az északi ország másodosztályában kitűnően szereplő Leksands IF csatára néhány nappal ezelőtt egy rosszul sikerült cserébe sérült bele. Hári az osztrákok elleni első felkészülési meccs első harmada után át is öltözött, de akkor még – egy duzzanat miatt – nem lehetett pontos diagnózis felállítani. A vasárnap elvégzett mri-vizsgálat azonban kimutatta, hogy a csukló legkisebb csontja, a sajkacsont sérült meg.

„El van törve – mondta érthető szomorúsággal Hári János. – Holnap lesz még egy röntgen, de már kilencvenkilenc százalék, hogy eltört. Úgyhogy megint begipszelik tíz-tizenegy hétre.”

Az orvosok szinte biztosra mondták a törést, amelyet a hétfőn elvégzendő röntgenvizsgálat valószínűleg meg fog erősíteni, de még van egy százalék remény – írja az Icehockey.hu.

A játékos kiesése azért is hatalmas érvágás a válogatott számára, mert Hári az egyik olyan hokisunk, aki hozzá van szokva ahhoz a tempóhoz, amely Szentpéterváron vár ránk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.